23948sdkhjf

Politikere ønsker krimi-høring

Øget fokus på transport-kriminalitet i Danmark og Europa.

Gårsdagens konference om kriminalitet i branchen for vejgodstransport på Hotel Nyborg Strand, arrangeret af Branche-arbejdsmiljørådet for transport og engros, i samarbejde med en række organisationer og politiet, kørte vellykket i mål med omkring 110 deltagere.

Som finale på dagen meldte folketingspolitikerne Erik Christensen (S) og Jane Heitmann (V), at de massive problemer - med blandt andet svindel, indbrud, tyverier og røveriske overfald mod transportbranchens virksomheder og ansatte - bør resultere i en snarlig høring eller konference på Christiansborg.

Begge politikere melder således, at de nu rejser sagen i Folketingets transportudvalg.

Denne melding bakkes op af Jan Villadsen, formand for 3F Transport, samt direktør Michael Svane, DI Transport – og de øvrige deltagere på onsdagens konference i Nyborg.

Kedelig virkelighed

I Nyborg fik deltagerne således et indblik i en del af den kedelige virkelighed, som mange danske transportvirksomheder og deres medarbejdere arbejder under.

En virkelighed hvor tyverier af gods, materiel og dieselolie hører til dagens uorden, og hvor eksempelvis chauffører kører psykisk ned med flaget i forbindelse med trusler og overfald.

Præventiv indsats

En række aktører i branchen, blandt andre brancheorganisationen ITD, har i flere år arbejdet med præventive aktiviteter, og netop en styrket præventiv indsats står højt på dagsordenen i branchen, også hos 3F Transport.

Nu ønsker transportbranchen at der sættes yderligere politisk fokus på området, i første omgang via et kommende møde på Christiansborg.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08