23948sdkhjf

El-busser på kajen i Malmø

CMP tager imod kinesiske el-busser i Malmø.

I weekenden ankom de første eldrevne busser fra kinesiske BYD til CMP's bilterminal i Malmø. Leverancerne er et resultat af det samarbejde, som CMP og BYD indledte tidligere i år.

CMP har i længere tid bearbejdet det kinesiske marked med henblik på at positionere havnene i Malmø og København. En indsats, der nu giver pote, når BYD – den verdensførende leverandør af eldrevne busser og taxaer – leverer sine eldrevne busser til havnen i Malmø.

- At kunne modtage de første eldrevne busser fra Kina i dag er et stort og strategisk vigtigt skridt for os. Det er ekstra glædeligt at kunne samarbejde med en partner, der har fokus på bæredygtighed og avanceret miljøteknik i sit arbejde – noget, der går godt i spænd med CMP's egne satsninger, siger Johan Röstin, adm. direktør for Copenhagen Malmö Port AB.

Malmø er Skandinaviens største bilhavn og med BYD's eldrevne køretøj udvider CMP sine aktiviteter yderligere.

- Vi har omfattende erfaring med at håndtere og modtage tunge køretøjer såsom busser og lastbiler, såkaldt rullende gods. I kombination med havnens strategiske placering gør det os til en attraktiv partner og aktør for videre transporter både i Skandinavien og længere ud i Europa, siger Johan Röstin.

Busserne skal bruges i lokaltrafikken i Ängelholm og Eskilstuna.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079