23948sdkhjf

Skatteministeriet øger fokus på toldkodeks

Møde: Danske Speditører positive efter møde med Skat og Skatteministeriet.

Implementeringen af EU’s nye toldkodeks fra 1. maj 2016 og frem til 2021 skaber fortsat usikkerhed. Det skyldes ikke mindst, at detaljerne endnu ikke er forhandlet helt på plads.

Men den tvivl, som især Danske Speditører i de senere uger har luftet omkring Skats parathed til implementering af digitaliseringen af toldbehandlingen – herunder ikke mindst anskaffelsen og ibrugtagningen af et helt nyt og endnu ufinansieret it-system – blev dæmpet på et møde mellem Skat, Skatteministeriet og repræsentanter for dansk erhvervsliv i går.

- Vi fik en grundig orientering fra Skatteministeriet og Skat. Herunder om deres planer for, hvordan de håndterer udfordringerne i de kommende seks til otte måneder, der bliver afgørende for at nå i mål, siger Henrik Beck, der er politik- og kommunikationschef i Danske Speditører.

Planen vil blive udbygget og tilpasset i takt med at de sidste detaljer bliver forhandlet på plads i de kommende to-tre måneder.

- Det ser nu ud til at både Skat og Skatteministeriet har stærkt ledelsesmæssigt fokus på udfordringerne.  Vi er meget glade for, at der er aftalt regelmæssige møder hver fjerde uge mellem Skat og erhvervslivet i et ad hoc udvalg, hvor man kan drøfte de problemer, der vil opstå, siger Henrik Beck.

- Det betyder, at vi i fællesskab kan drøfte de problemer, der vil opstå hen ad vejen, og som ingen kan forudse.

2017-2018

Når det nye toldkodeks træder i kraft 1. Maj næste år betyder det indledningsvis, at de nye regler for sikkerhedsstillelse træder i kraft. Skats eksisterende toldsystem skal her tilpasses i med enkelte nye felter og udvidelse af nogle få eksisterende felter.

Skatteministeriet forventer, at EU-reglerne ikke vil kræve, at det nye it-system skal tages i brug før i anden halvdel af 2017 eller i løbet af 2018.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063