23948sdkhjf

Vognmand må til lommerne

Erstatningsansvarlig for skade på støbemaskine.

En vognmand var som udførende transportør ansvarlig for en skade på en støbemaskine, der opstod, da maskinen ramte undersiden af en motorvejsbro. Det har Sø- og Handelsretten afgjort, oplyser advokatfirmaet Bech-Bruun.

Støbemaskinen blev beskadiget, da den ramte en motorvejsbro under transporten.

Retten vurderede, at en opmåling, der i øvrigt var forholdsvis let at foretage, ville have forhindret påkørslen og dermed skaden på maskinen. Herudover lagde retten vægt på, at der var tale om en særtransport, og at det af særtransporttilladelsen fremgik, at den tilbageværende frihøjde mellem maskinen og motorvejsbroen kun var 3-10 cm.

Med andre ord fandt retten, at chaufføren burde have kontrolleret støbemaskinens højde og således sikret sig, at maskinen kunne passere under motorvejsbroen.

Transportøren var ansvarlig til trods for, at han forinden havde modtaget ukorrekte oplysninger på støbemaskinens mål og højde.

Dommen illustrerer, at vognmænd skal udvise yderligere opmærksomhed ved evt. måling og kontrol af særtransporter, inden disse påbegyndes, så transporten af godset er sikker.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063