23948sdkhjf

Konkurrence for effektive chauffører

Brændstof-effektivitet anerkendes.

På Scania Fuel Masters – en ny interaktiv konkurrencehjemmeside, som Scania lancerer sidst i oktober måned – vil chauffører via deres mobiltelefon kunne sammenligne deres mest brændstofeffektive køreture med andre chaufførers.

På hjemmesiden opfordres chauffører til at deltage i konkurrencen, hvor de kan vinde priser fra Scania og få anerkendelse fra deres kolleger.

- Dette er endnu en måde, hvorpå vi hos Scania ønsker at gøre det klart, hvor stort et fokus vi har på lavt brændstofforbrug, siger Björn Fahlström, Vice President Product Management for Scania Trucks.

- Hos Scania har vi haft udsædvanligt stor succes med vores Euro 6-motorer i en lang række uafhængige forbrugstest, som er blevet offentliggjort i medierne i løbet af de seneste år. Nu ønsker vi at give de egentlige helte – chaufførerne – et forum, hvor de på en nem måde kan stille deres bedste præstationer bag rattet til skue for andre.

Scania Fuel Masters-konkurrencen vil løbe over otte uger, og alle chauffører, som kører lastbiler, der opfylder enten Euro 5- eller Euro 6-normen, kan deltage – uanset køretøjets mærke.

- Vi ser p.t. en stor ændring i chaufførernes adfærd, siger Fahlström.

- Takket være det faktum, at Scania har mere end 140.000 opkoblede biler på vejene, kan vi konstatere, at der et støt fald i brændstofforbruget pr. tonkilometer. Ud over alle de produktudviklingsaktiviteter, vi bedriver, er det klart, at også faktorer som chaufførundervisning og øget opmærksomhed på, hvad lavt brændstofforbrug betyder for de samlede driftsomkostninger og bæredygtighed, er noget, der bidrager markant til det støt faldende forbrug.

Det er nemt at deltage i Scania Fuel Masters. Chaufførerne skal indrapportere deres resultater via en app, hvor de også skal angive køretøjets data og totalvægt, vej- og vejrforholdene samt uploade et billede af køretøjet. Det er op til chaufførerne selv at afgøre, hvorvidt for eksempel 2,7 km/l er et godt resultat for en Scania G 450 6x4 sættevognstrækker, som kører mellem Warszawa og Gdansk i kraftig regn med en sættevogn og en gravemaskine.

Det, at andre chauffører kan synes godt om køreture, efterhånden som de bliver lagt op på Fuel Masters-siden, gør, at Fahlström er overbevist om, at der ikke vil være noget fusk med i spillet.

- Man vil begå selvmål, hvis man lægger nogle groteske resultater ud, siger han.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063