23948sdkhjf

Farligt gods i bukselommen

Godsregler på app.

Hver dag fragtes masser af farligt gods rundt på vejene, men hvad betyder de mange koder, og hvilke regler er der? Det svarer ITD’s nye mobile app på.

Med ITD’s nye ADR-app kan alle vognmænd, chauffører og administrativt personale hurtigt slå reglerne for transport af farligt gods efter.

Den nye app har alt, hvad man kunne tænke sig at få brug for fra ADR-konventionen bare i elektronisk form. Hvis man ved, hvad man kører med, tager det kun ganske få klik at finde ud af, om gods og køretøj er mærket rigtigt og om udstyret på bilen er komplet.

Transportører, der kun kører med mindre mængder farligt gods, kan også bruge appen, da der er en smart beregner, der på få minutter kan finde ud af, om man holder sig under den såkaldte 1.000-point-regel eller frimængde.

Udover at være et leksikon i forhold til hvordan man skal agere med de farlige stoffer, indeholder appen også en fortegnelse over de tunneller, hvor der er restriktioner for farligt gods. Dermed undgår man på en ny rute at skulle vende om, hvis man ikke må køre gennem en specifik tunnel.

Står man og har brug for at rense sin tank, er der også en liste over tankrenseanlæg, hvor transporter med farligt gods er velkomne.

Appen indeholder generelt mange muligheder, og ITD sørger for, at den løbende bliver opdateret med både stoffer og regler. Den nye app er udviklet af en række transportorganisationer rundt omkring i Europa, og den er tilgængelig på flere forskellige sprog.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062