23948sdkhjf

Flere containerskibe lægges op

Omsætningen skuffer stadig.

Antallet af containerskibe, der lægges op, har nået det højeste niveau siden marts 2014 efter at antallet steg i sidste måned.

Det skriver Alphaliner.

Kapaciteten er reduceret med 90.000 TEU på grund af oplægninger frem til den 21. september. Større skibe er dog kun oplagt i kortere tid.

3,4 procent af den globale flåde eller 208 skibe på i alt 673.000 TEU ikke er i drift. Tallene omfatter kun containerskibe, der har en kapacitet på mere end 500TEU. Der er 14 skibe på mellem 8.500 TEU og 14.000 TEU blandt de oplagte.

Samtidig viser nye al, at containermarkedet fortsat er presset, selvom der er lidt lyspunkter.

De samlede transporterede mængder voksede i første halvår med beskedne 1,1 procent på årsbasis, viser en analyse fra BIMCO.

Første kvartal gav anledning til grå hår, men så kom der tre gode måneder i andet kvartal, som afbød virkningerne af første kvartal.

Markederne udvikler sig som sædvanligt meget forskelligt.

Øst-vest-handelen til USA’s østkyst havde en vækst på 17 procent, mens ruterne til USA’s vestkyst fik et fald på to procent.

Mellem Asien og Europa faldt antallet af containere med 4,2 procent i første halvår til 7,4 millioner TEU. Importen til Nordeuropa faldt 3,6 procent, mens importen til Middelhavet og Sortehavet faldt 4,8 procent.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063