23948sdkhjf

Bånd styrket

Tæt samarbejde mellem Danmark og Sydkorea.

I går holdte Den Grønne Vækstalliance sit femte møde. Denne gang som en rundbordsdrøftelse med maritimt fokus i Søfartsstyrelsen. Sydkorea er det tredje største eksportmarked for Danmark i Asien og et vigtigt marked for dansk søfart.

Sydkorea har også stor betydning for danske maritime udstyrsleverandører, hvor flere har produktion, servicecentre eller salgskontorer placeret i Sydkorea.

Vækstalliancen blev lanceret i 2011 som et samarbejde mellem Danmark og Sydkorea. Hovedformålet med alliancen er at bane vejen for øget dansk eksport af energi- og miljøteknologi i Sydkorea. Aftalen forpligter landene til årlige møder med ministerdeltagelse.

Temaet for årets møde i vækstalliancen var regulering som drivkraft for grøn maritim teknologi og mulighederne for at udvinde grøn energi til søs eksempelvis bølgeenergi.

Skibsfarten står over for en grøn omstilling i disse år med en stramning af kravene til skibenes miljø- og klimaegenskaber, herunder reduktion af kvælstof (NOX) og svovludledning, krav til energieffektivitet, ballastvandudledning og sikker ophugning af skibe.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083