23948sdkhjf

Stilhed ventes i fransk luftrum

Ny strejke mulig i AirFrance-KLM.

2.900 medarbejdere hos det fransk-hollandske selskab Air France-KLM står til at blive fyret på i dag og det kan udløse kaos.

Denne gang ventes Air France Cargo også at blive voldsomt ramt, mens det tidligere fortrinsvis har været passagertrafikken, der har måttet holde for.

Nedbruddet i forhandlingerne sker efter længere tids konflikt. Sidste år strejkede selskabets piloter blandt andet i 15 dage, hvilket resulterede i indtægtstab på ca. 500 mio. euro, eller hvad der svarer til ca. 3,7 mia.

-Det er umuligt at nå frem til en aftale om at gennemføre produktivitetsfremmende foranstaltninger hos Air France, der skal skabe overskud på langt sigt. Bestyrelsesmedlemmerne finder det nødvendigt, at introducere en alternativ plan, og har enstemmigt vedtaget at bemyndige Air France-KLM og Air France Management til at gennemføre planen, skriver selskabet, ifølge BBC, i en erklæring.

De to parter, piloterne og Air France, har over det seneste år forhandlet om, hvordan årlige besparelser for 170 mio. euro, eller hvad der svarer til ca. 1,27 mia. kr., skal implementeres i organisationen over de næste tre år. Her har piloterne afvist at flyve flere timer - uden at få mere i løn.

De tre franske fagforbund, CGT, FO og UNSA, forsøger i disse dage, at påvirke terminalarbejderne hos Air France til at strejke mandag den 5. oktober for at protestere mod den barslede fyringsrunde.

Ved redaktionens var der ingen afklaring.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083