23948sdkhjf

Legende lukker rekordsæson

7. oktober lægger 14. og sidste skib til ved Honnørkajen.

Rekordsæsonen for krydstogtskibe med anløb i Aalborg sejler mod enden, og onsdag 7. oktober lægger det 14. og sidste skib til ved Honnørkajen. Det er det Aalborg-byggede skib Magellan, som lukker den flotte sæson, der ifølge borgmester og bestyrelsesformand i Aalborg Havn Thomas Kastrup-Larsen har været en succes.
 

Over 13.000 passagerer

2015-sæsonen har budt på et rekordstort antal anløb. Over 13.000 passagerer og 6.000 besætningsmedlemmer, fordelt på 14 skibe, har i løbet af sommeren været forbi Aalborg. Og det kan man ifølge borgmester og bestyrelsesformand i Aalborg Havn Thomas Kastrup-Larsen være rigtig godt tilfreds med:
 
- Vi har i Aalborg Havn arbejdet hårdt og målrettet på at få flere krydstogtskibe til byen over en længere periode. Den indsats er blevet belønnet i år, hvor Aalborg med 14 anløb for alvor er kommet på kortet som krydstogtdestination. De mange skibe i 2015 er uden tvivl en succes, og vi ser spændt mod de kommende sæsoner.
 
Deler 3. plads med Skagen

Den flotte sæson betyder, at Aalborg i 2015 deler 3. pladsen på landsplan med Skagen Havn målt på antal anløb i alt kun overgået af Copenhagen Malmö Port og Rønne Havn med henholdsvis 296 og 21 anløb. På 5. pladsen ligger Aarhus med 11 anløb.
 
Et af de skibe, der har vakt mest opmærksomhed i løbet af sommeren, er Magellan, som blev bygget på Aalborg Værft i 1985. Den 16. juli besøgte skibet fødebyen for første gang, og skulle man være gået glip af synet af et af værftets største bedrifter gennem tiden, får man altså chancen, når skibet igen gæster Aalborg den 7. oktober.

I anledning af skibets 30 års jubilæum har over 100 gamle værftsarbejdere fået mulighed for at komme med ombord og gense skibet fra tætteste hold. Og interessen er stor, fortæller salgs- og marketingchef fra Aalborg Havn Ole Brøndum:
 
Stor betydning

- Der er ingen tvivl om, at Magellan har haft stor betydning for Aalborg. Det var tydeligt at se med de mange mennesker, der mødte op på kajen i juli, og ikke mindst med den store interesse for arrangementerne ombord på skibet, siger han, og fortsætter: - Generelt er der god opbakning til krydstogtskibene, der kommer til byen. De fylder godt i landskabet og er for mange et imponerende syn. Samtidig er de mange krydstogtgæster med til at skabe lidt ekstra liv i byen.
 
Magellan lægger til kaj klokken 9 den 7. oktober og forventes at forlade Aalborg klokken 15 samme dag, hvor turen går mod endestationen i Tilbury ved London.
 
Den 4. maj 2016 lyder startskuddet for den nye krydstogtsæson, som ser ud til at slå dette års rekord med flere længder. 21 anløb er allerede på listen med et forventet antal passagerer på over 18.000 og næsten 9.000 besætningsmedlemmer. Dermed kan Aalborg kravle op en 2. plads på listen over anløb på landsplan.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063