23948sdkhjf

Nyt i kampen mod højresvingsulykker

Kommuner får nye muligheder.

Vejdirektoratet giver nu kommunerne nye våben i kampen mod højresvingsulykker. Der er netop åbnet for ansøgninger til puljen til cykelbokse, hvor kommuner kan søge om tilskud til at skabe mere sikre kryds og forhåbentlig forhindre de voldsomme ulykker mellem cyklister og lastbiler.

Højresvingsulykker er ofte meget alvorlige ulykker med svært tilskadekomne eller dræbte. Derfor arbejder Vejdirektoratet løbende med initiativer, som kan være med til at forhindre dem. Nu åbner direktoratet for en ny pulje til cykelbokse, som skal være med til at gøre det endnu mere sikkert at være cyklist. I flere andre lande har man oplevet en positiv effekt af de såkaldte cykelbokse.

-En cykelboks er et ekstra venteareal til cyklister, som er placeret foran bilernes stoplinje i signalregulerede kryds, forklarer Marianne Foldberg Steffensen, der er leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet er blevet tildelt midler fra den grønne transportpulje til et forsøgsprojekt med cykelbokse i kryds med meget cykeltrafik - og kan bevilge op til 30.000 kroner i støtte pr. cykelboks.

-Jeg håber, at rigtig mange kommuner vil melde sig til projektet, så vi kan få mere viden om, hvorvidt cykelboksene har den samme positive effekt mod højresvingsulykker i Danmark som i andre lande, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Puljen til Cyklebokse er et led i det forebyggende arbejde mod højresvingsulykker, hvor Vejdirektoratet rådgiver kommunerne om, hvordan de kan indrette lyskryds, så risikoen for højresvingsulykker bliver så lille som mulig.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079