23948sdkhjf

Absalon er på plads

Nye opgaver i fokus i piratfarvandet ved Afrikas Horn.

Absalon er ankommet til farvandet ud for Somalia og nu venter en lidt anden opgave end, da Danmark første gang sendte Absalon af sted til Afrika i 2008.

Dengang var det for aktivt at stoppe de mange kapringer og angreb, der fandt sted mod større og mindre skibe i området ud for Afrikas Horn. Men efterhånden som angrebene er aftaget, er der også blevet tid til andre opgaver, udover hovedopgaven, som fortsat er at forhindre piratangreb.

- Der er ikke meget pirateri i øjeblikket, men der er fortsat grupperinger, som tidligere har beskæftiget sig med pirateri, og som potentielt kan starte op igen, siger kommandørkaptajn Per Moll Petersen, chef for Absalon. Han er ikke i tvivl om, at NATOs indsats har gjort en forskel:

- Der har ikke været angreb siden januar sidste år eller kapringer siden maj 2012, så indsatsen i området må siges at have haft en virkning, siger Per Moll Petersen.

Gode relationer til de lokale

Det er 17. hold, der sendes af sted på anti-pirateri mission i Det Indiske Ocean. Udover de 17. besætningshold der siden 2008 har været indsat med Absalon, Esbern Snare og Iver Huitfeldt, så har også Flyvevåbnets Challenger fly deltaget i Operation Ocean Shield fem gange.

I dag hvor piratangreb og kapringerne er aftaget, er det nogle andre opgaver end tidligere, der er mere i fokus for danskerne. Nu drejer det sig i langt højere grad om at opbygge relationer til de lokale og derigennem få efterretninger om pirateri.

Absalon er planlagt udsendt indtil 22. december.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063