23948sdkhjf

ITD: Gode takter

Regeringens forslag til finanslov gavner dansk transport- og logistik.

Regeringens finanslovsforslag for 2016 - "Stramme rammer - klare prioriteter" sender et klart signal fra regeringen om jobskabelse og mere vækst ikke kun til de store byer, men også til resten af Danmark.

Dermed følger regeringen sin kurs om at ville skabe vækst og arbejde til Danmark gennem styrkelse af de danske virksomheder.

Bedre rammevilkår

- Set med vejgodstransportsektorens øjne, er vi positive over for de signaler, som regeringen sender med deres finanslovsforslag. Det gælder både styrkelsen af danske virksomheder gennem bedre rammevilkår, men også i forhold til ønsket om at skabe jobs over hele Danmark. Det er vigtige skridt for den danske transport- og logistikvirksomheder, som er placeret over hele landet, siger Jacob Chr. Nielsen, administrerende direktør i ITD.

Også regeringens ønske om at ville gennemføre en erhvervsbeskatningsreform, og dermed sikre at danske virksomheder kan fastholde konkurrenceevnen ud over landets grænser, vækker gehør i ITD.

- Regeringens målsætning om, at det skal være billigere og lettere at drive virksomhed, er en kærkommen melding til transport- og logistikvirksomheder landet over. Meldingen om et skatte- og byrdestop, som sikrer virksomhederne ro om skatter og afgifter, giver grobund for, at branchen igen kan se fremover og investere i det materiel, der skal bidrage til at flytte danske varer ud i Europa og understøtte dansk eksport, siger Jacob Chr. Nielsen.

Generationsskifte

Han henviser også til, at regeringen ønsker at forbedre rammevilkårene i forbindelse med generationsskifter, som er en problemstilling, der rammer lige ned i transport- og logistiksektoren.

- Vognmandsbranchen er per definition en branche, der traditionelt er gået i arv fra generation til generation. Med bedre rammevilkår for generationsskifter betyder det, at de danske vognmænd, der står over for et generationsskifte, nu får nemmere ved at fokusere på selve forretningen i stedet for at skulle bøvle med den regeljungle, som vi har været underlagt de seneste år.

Infrastruktur halter

Ét område, hvor ITD mangler reelle tiltag fra regeringen, er forbedring og udbygning af vejinfrastruktur. Det har man valgt at se bort fra på trods af, at det bidrager til at fremme vækst. Alligevel ser ITD frem til, at de kommende forhandlinger om finansloven bidrager til en yderligere konkretisering af regeringens ambitioner.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063