23948sdkhjf

Rederiforening savner vækst-initiativ

Maritim offshore mangler i regeringens finanslovsforslag.

En stram finanslov bør ikke stå i vejen for centrale, vækstskabende tiltag. Det er konklusionen fra Danmarks Rederiforening, efter at regeringen har præsenteret sit forslag til finanslov for 2016.

Der lægges op til en stram finanslov, men det er væsentligt, at der banes vej for yderligere vækst for maritim offshore i de kommende forhandlinger.

Adm. direktør i Danmarks Rederiforening Anne H. Steffensen finder det skuffende, at der ikke i regeringens forslag til finanslov har været vilje til at adressere de aktuelle udfordringer for maritim offshore. Her sakker Danmark bagefter de lande, som vi konkurrerer med på skatteområdet – og det vil koste danske arbejdspladser.

Gambling

-Regeringen gambler med en dansk styrkeposition. Vi kan noget særligt på maritim offshore, men vi mister vigtigt momentum, når en opdatering af vores rammevilkår ikke prioriteres politisk. I dag er desværre en god dag for de lande, som vi konkurrerer med. siger Anne H. Steffensen og fortsætter:

-Der skal 90 mandater til at lave finanslov, og vi håber, at der kan findes flertal for en samlet løsning for maritim offshore, så de danske skattevilkår for offshore-skibe og mobile borerigge kommer på niveau med konkurrerende søfartsnationer. Det er et politisk valg om maritim offshore fortsat skal være en dansk styrkeposition med udsigt til vækst, siger hun.

 

Lavere udviklingsbistand

I finanslovslaget lægges der op til en beskæring af udviklingsbistanden med 2,3 mia. kr. årligt. Det er en udvikling, som kræver omprioritering i Udenrigsministeriet og forventeligt har negativ betydning for Danmarks netværk af ambassader.

-Uviklingsbistanden fastsættes politisk og det har så effekt på Udenrigsministeriet. Som et globalt erhverv med skibe over hele kloden, er vi meget glade for det gode netværk af danske ambassader og repræsentationer, som træder til med kompetent rådgivning og hjælper med at åbne døre til nye markeder. Derfor stiller den foreslåede besparelse meget store krav til regeringens evne til at sikre det fokus på handelspolitikken, som er centralt for vores velstand, siger Anne H. Steffensen.      

Uddannelsessektoren omprioriteres

Finanslovsforslaget pålægger uddannelsessektoren et såkaldt ”omprioriteringsbidrag” på 2. pct.. Det betyder, at uddannelsesinstitutioner landet over skal reducere deres budgetter via effektiviseringer på to pct. årligt. Det berører også de maritime uddannelser og vil blive en udfordring, hvis det bliver en årligt tilbagevendende reduktion.  

-Jeg har fuld forståelse for, at regeringen er underlagt stramme økonomiske vilkår og der skal findes penge til finansloven. Jeg hejser blot flaget her for at fremhæve, at tilbagevendende besparelser på uddannelserne vil blive en udfordring. Det er centralt for dansk erhvervsliv, at vi har et højt niveau i vores uddannelser. Det gælder også dansk søfart, hvor det er helt afgørende, at danske søfolks højere kvalifikationer kan understøtte et højere lønniveau, slutter Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063