23948sdkhjf

Kandidater søges til pris

Find den rigtige modtager, lyder opfordringen.

ITD opfordrer til, at man indstiller sin egen eller kollegaens virksomhed til Sikker Trafik-prisen, inden fristen udløber den 5. oktober 2015.

Sikker Trafik Erhverv-prisen bliver igen i år uddelt til en virksomhed, der via ét eller flere initiativer har sat fokus på trafiksikkerheden.

Sparer også udgifter

- Ulykker i trafikken eller i forbindelse med arbejdet rundt om lastbilen er noget, de fleste af vores medlemmer har mødt i deres hverdag. Derfor sætter også langt de fleste vognmænd og transportvirksomheder sikkerhed højt på dagsordenen. Det følger med, når man driver en professionel vognmandsvirksomhed, og indskærpes løbende over for chauffører og øvrige medarbejdere. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at indstille sig selv eller kollegaer, der har taget initiativ til at øge trafiksikkerheden, til prisen fra Rådet for Sikker Trafik, siger Jørn Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD’s erhvervspolitiske afdeling.

Han understreger, at trafiksikkerhed ud over at skærme mod alvorlige ulykker også kan være en rigtig god forretning for transportvirksomheder.

Erfaringer fra både danske og udenlandske virksomheder viser, at der ud over det åbenlyst positive aspekt ved øget sikkerhed kan være mange penge at spare ved at reducere antallet af skader på både bil og gods og ikke mindst skjulte omkostninger – som fx sygedage, stress og administration. Og så kan det være med til at styrke virksomhedens image og øge medarbejdertilfredsheden.

Befolkningen bakker op

Jørn Henrik Carstens understreger også, at der er en vigtig imagepleje for hele erhvervet i, at man tager sikkerheden alvorligt. Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der i befolkningen stor opbakning til, at erhvervslivet sætter fokus på sikkerhed i trafikken. Således mener otte ud af ti danskere, at det er en god idé, at erhvervslivet bidrager aktivt til trafiksikkerheden. Og stort set alle er enige om, at det påvirker firmaernes image negativt, hvis de ansatte kører for stærkt, sms’er bag rattet eller kører hensynsløst.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109