23948sdkhjf

Kinesiske eksplosioner rammer her

Myndigheder opmærksomme på containere fra Kina.

Den 13. august blev den kinesiske havneby Tianjin ramt af flere omfattende eksplosioner. Eksplosionerne spredte farlige kemikalier i det umiddelbare nærområde.

De danske myndigheder har modtaget oplysninger om, at enkelte skibscontainere, der på ulykkestidspunktet befandt sig i Tianjin, i den kommende tid kan ankomme til Danmark, oplyser Rigspolitiet.

Vurderingen er på grundlag afden foreliggende viden, at der ikke umiddelbart er nogen sundhedsmæssig risiko ved containerne fra Kina.

Hverken sundheds- eller fødevaremyndighederne har modtaget oplysninger om forurenede containere fra deres internationale meldesystemer. Myndigheder i andre europæiske lande har foretaget stikprøvekontroller af en række containere ligeledes uden at konstatere nogen form for sundhedsrisiko.

De danske myndigheder vil dog i den kommende tid være opmærksomme på ankomsten af containere fra Tianjin og vil foretage stikprøvekontrol for at undersøge containerne for at sikre, at der ikke er rester af sundhedsskadelige kemikalier.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062