23948sdkhjf

Finanslov kan løfte sektor

Ny politisk opbakning til offshore vækst.

Både de konservative og de radikale ønsker en vækstpakke, der kan gøre offshore-sektoren konkurrencedygtig med bl.a. Singapore. En løsning kan komme med finansloven i morgen.

De konservative og de radikale er parat til at støtte den danske offshore-sektor inden for havvind ved at modernisere skattereglerne. Det siger de to partiers skatteordførere Martin Lidegaard (R) og Brian Mikkelsen (K) til Politiken dagen før, at regeringen fremlægger sit forslag til finanslov.

Den danske maritime offshorevindsektor har i de forgående år været et klart vækstområde, og potentialet er større, da der er gang i udbygningen med havvind. Men Danmark risikerer at tabe væksten til udlandet på installationsområdet, da de danske skatteregler er utidssvarende, mener Danmarks Rederiforening.

Skattereglerne på denne del af offshore-området, er nemlig mindre attraktive end de lande, som vi konkurrerer med. Herunder er Danmark ved at sakke efter lande som Tyskland, Storbritannien og Norge.

Det skal der gøres noget ved, hvilket de to partier er klare i spyttet om. For de konservative vil en ligestilling af beskatningen på det her område være helt centralt, når forhandlingerne om finansloven starter:

De konservatives klare udmelding bakkes op af de radikales skatteordfører Martin Lidegaard:

-Hvis vi vil bevare en førerposition inden for denne sektor, så er det en god investering at ligestille dens skattebetingelser med udlandet, simpelthen fordi det skaber en masse andre arbejdspladser i Danmark.

En eventuel løsning skal godkendes i EU, men her indikerede EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager tirsdag i den forgangne uge, at hun er åben over for, at de europæiske lande moderniserer deres skatteordninger på det maritime område. Det skal ses i lyset af den stigende globale konkurrence på området.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078