23948sdkhjf

Nettoløn atter i fokus

Er regeringen klar til vækst i offshore vind?

Tirsdag den 29. september fremlægger regeringen sit forslag til finanslov for 2016. Her vil den maritime offshore-sektor have øjnene på, om der tages skridt til en modernisering af sektorens rammevilkår.

De aktuelle rammer for tonnagebeskatning og især nettolønsordningen stiller nemlig skibe med dansk flag ringere i konkurrencen. Det er beklageligt, mener Danmarks Rederiforening, for en ny analyse viser, at især maritim offshore vind er i hastig vækst. De ringere rammer her vil skade mulighederne fremadrettet.

Den nye analyse dokumenterer, at der over de seneste år har været en betydelig vækst for maritim offshore vind. Det anslås, at der i dag er omkring 1.000 danske søfolk beskæftiget her – og det tal kan potentielt vokse med yderligere 500. Det skyldes den rivende udvikling på havvind i de kommende år, hvor EU's Joint Research Center anslår en tredobling af den samlede mængde vindkapacitet i Nordeuropa. Den udvikling giver gode muligheder for at udnytte de danske styrker på området.

-Allerede i dag beskæftiger den maritime del af offshore vind mere end 1.000 danske søfolk, og der er selvsagt et betydeligt potentiale for yderligere vækst. De danske rederier skal nok klare sig, spørgsmålet er alene, om væksten vil ske i Danmark og med dansk besætning. Det er et politisk valg,” siger Jakob Ullegård, direktør fra Danmarks Rederiforening.

Udfordringen er, at de skibe som står for konstruktion af havvindmølleparkerne, ikke er ligestillet i forhold til landene omkring os. Derfor har Rederiforeningen argumenteret for, at både tonnageskat og nettolønsbeskatning bør gælde denne type skibe også.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063