23948sdkhjf

XPO køber Con-way

Amerikansk gigant bliver større.

I 2015 har den globale transport- og logistikbranche budt på flere opsigtsvækkende opkøb og fusioner. Flere af disse har amerikanske XPO Logistics været i tegnebogen for at realisere, og nu er transport- og logistikkæmpen på spil igen.

Denne gang er den ligeledes amerikanske transport- og logistikvirksomhed, faktisk landets tredjestørste af slagsen, Con-way, der har fået et tilbud af XPO Logistics, der har været svært for selskabet at afslå.

Købsprisen lyder på omegnen af 20 mia. kr., og når handelen får overstået de obligatoriske undersøgelser af de relevante konkurrencemyndigheder, vil samtlige Con-way-brands, Con-way Freight, Menlo Logistics, Con-way Truckload og Con-way Multimodal, blive rebrandet under XPO Logistics-navnet.

Har 40-doblet indtægterne

I sommer var XPO også i banken for at hæve penge, lige i omegnen af 23,5 mia. kr., for at købe det franske transport- og logistikselskab Norbert Dentressangle, men her stoppede udvidelsesplanerne altså ikke. Med overtagelsen af Con-way kan XPO Logistics tilføje 582 lokationer og i omegnen af 30.000 medarbejdere til koncernen.

Under XPO’s nuværende bestyrelsesformand og administrerende direktør, Bradley Jacobs, har XPO Logistics gennemført minimum 14 fusioner og intet mindre end 40-doblet indtægterne til forventede 44,8 mia. kr. i år, erfarer Air Cargo World med markedsdatabureauet Bloomberg som kilde.

I 2014 havde XPO årlige indtægter på 16 mia. kr. De mange opkøb betyder imidlertid, at XPO’s årlige indtægter i de kommende år forventes at stige til cirka 100 mia. kr.

Handelen forventes at være fuldt gennemført i oktober.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094