23948sdkhjf

Vækst i Afrika giver muligheder

Rederier skal være mere aktive.

Danske rederier står parat til at udvide aktiviteterne i det centrale og sydlige Afrika, som er inde i en solid økonomisk udvikling. Kontinentet står i forvejen for ca. 10 % af danske rederiers samlede aktivitet.

De centrale og sydlige afrikanske lande vil de kommende årtier udvikle sig fra marginale markeder til mere væsentlige dele af den globale værdikæde, og hundreder af millioner mennesker kan dermed blive løftet ud ad fattigdom.

Dansk skibsfart står klar til understøtte udviklingen og udvide forretningerne i Afrika, der allerede i dag spænder fra traditionel skibsfart såsom container, tørlast og olie til offshore-segmenterne.

Stort potentiale

-Der er ingen tvivl om, at der er et stort vækstpotentiale i Afrika, Selvom danske rederier har været til stede i Afrika i 100 år og har meget omfattende aktiviteter i Afrika, så har vi slet ikke set omfanget af kontinentets potentiale, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Mens finanskrisen sendte de vestlige økonomier ud i en krise, hvis omfang ikke var set siden 1930'erne, oplevede de central og sydlige afrikanske kun et mindre bump på deres ellers udfordrende vej mod mere moderne økonomier. Lande, der historisk har været præget af korruption, svag infrastruktur og volatile politiske forhold melder sig nu i højere grad ind i den globale vækstdagsorden.

Rederiforeningen mener, at regeringen bør have fokus på de store muligheder for danske erhvervsliv - ikke blot i Vest- og Sydafrika. Der bør også rettes opmærksomhed mod Østafrika som et kommende vækstmarked.

Udvid fokus

-Traditionelt har der været stor fokus på Ghana, Nigeria og Sydafrika, hvor væksten har været betydelig. Men lande som Kenya og Tanzania er nu også inde i en solid økonomisk udvikling og ligger strategisk placeret som transporthubs for den central- og østafrikanske økonomi. Det bør den danske indsats reflektere, siger Jakob Ullegård.

-Her skal vi også have øje for, at der ud for Mozambique og Tanzania er gjort et meget stort fund af naturgas, som i løbet af de næste 10 år skal udvikles. Danske rederier står godt positioneret til at hjælpe regionen gennem processen fra udviklingslande til mere moderne økonomier.

IMF anslår, at den central- og sydafrikanske økonomi samlet set vil vokse med mere end fem procent om året frem mod 2020, mens handlen vil stige i samme tempo. Dermed er der udsigt til en fordobling af det central-og sydafrikanske transportbehov inden for de næste 14 år.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064