23948sdkhjf

Metode reducerer forurening

Scania med til at mindske problem.

Den danske Green Tech virksomhed Amminex har valgt Scania til at eftermontere nye rensesystemer på Movias busser; et rensesystem, der fremover vil fjerne 95 procent af forureningen fra busserne i hovedstadsområdet.

Den danske regering har sammen med Københavns og Frederiksberg Kommuner besluttet, at et stort antal bybusser skal have en teknologisk opgradering, der skærer markant i udledningen af giftige NOx /NO2 gasser og partikelforurening i bymiljøet. Opgraderingen sker ved, at et rensesystem eftermonteres på de af Movias busser, som kører på de mest forurenede strækninger i Hovedstaden. Scania skal stå for eftermonteringen.

Scania værkstedet i Ishøj lagde derfor fredag d. 18. september hus til et arrangement, hvor miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, sammen med Københavns overborgmester Frank Jensen og Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, monterede og aktiverede det første rensesystem på bus 6A. Rensesystemet fjerner skadelige stoffer fra bussernes udstødning.

- Vi er stolte af, at Amminex har valgt Scania til at montere de nye rensesystemer på mere end 200 busser, siger servicedirektør hos Scania Allan Kiby.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063