23948sdkhjf

Kurt K. Larsen 70 år

DSV’s bestyrelsesformand runder 70.

Kurt Kokhauge Larsen, DSV’s mangeårige topchef og nuværende bestyrelsesformand, fylder 70 år i dag.

Det er nærmest overflødigt med en introduktion af fødselaren, der har haft en af de mest bemærkelsesværdige og succesrige karrierer i dansk transportbranche til dato.

Kurt K. Larsen indledte – angiveligt uden særlig personlige interesse for faget – transportkarrieren i midten af 60’erne i speditionsvirksomheden Gyldensteins i Bredgade i København.

Med speditøruddannelsen i hånden gik karrieren videre over London til vognmandsvirksomheden Rich. Frederiksen i Hornsherred i slutningen af 60’erne. Men da han som direktør for Borup Autotransport ”blev købt” af DSV A/S i 1989 tog karrieren for alvor fart.

I tæt parløb med DSV-makkeren Leif Tullberg lykkedes det at skabe en vækstvirksomhed, der var i stand til at opkøbe større aktører på det danske transportmarked – Samson Transport i 1997 og DFDS Transport i 2000.

Den succesfulde integration – en egenskab som fortsat anses for en af DSV-koncernens nøgledyder – af de langt ”større frisk”, tilskrives i høj grad Kurt K. Larsen evner og arbejde.

Striben af opkøb er fortsat i udlandet og DSV A/S er i dag en global spiller, der bliver lagt mærke til langt uden for landet grænser.

Leif Tullberg blev sammen med divisonen DSV Miljø solgt fra i 2005. Kurt K. Larsen overlod chefstolen til Jens Bjørn Andersen i 2008, mens han selv overtog posten som bestyrelsesformand for sit imponerende livsværk.

Han varetager desuden en bestyrelsesposter i Wrist og Polaris.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079