23948sdkhjf

Byen elsker ny lastbil

Iveco varmer op om ny Eurocargo.

Endnu mere stilfuld, miljømæssig bæredygtig, mere sikker, mere komfortabel, mere effektiv og mere manøvredygtig. Byen elsker den nye Iveco Eurocargo: en lastbil som respekterer mennesker og miljøet, hvor den arbejder.

Sådan lyder det blandt andet fra Iveco i forbindelse med lanceringen af mærkets nye version af succes- og distributionsmodellen Eurocargo.

Sammen med den tunge Stralis og den lette Daily fuldender den nye Eurocargo udviklingen af Ivecos produktprogram. Eurocargo, der produceres på den sølvcertificerede World Class Manufacturing (WCM) fabrik i Brescia, Italien, er således klar til at indtage byerne rundt om i verden, som ”den ideelle samarbejdspartner”.

Prisvindere 2013 og 2015

Kun to år efter lanceringen af Euro VI-versionen har Iveco foretaget yderligere forbedringer af lastbilen, som allerede er blevet valgt af en halv million kunder i Europa, Afrika, Mellemøsten, Australien og Latinamerika.

Eurocargo’s nye model tilbyder vigtige nyskabelser i form af motorer, sikkerhed, komfort, omkostningsreduktion og miljømæssig bæredygtighed. Den fuldender således udviklingen af Ivecos produktprogram og følger tæt efter succesen med Stralis og Daily, der vandt henholdsvis International Truck of the Year 2013 og Van of the Year 2015.

Ét rensesystem

Den nye Eurocargo er det eneste mellemtunge Euro 6 køretøj i sin kategori, der anvender ét enkelt udstødningsrensesystem, HI-SCR-systemet med passivt partikelfilter (DPF). HI-SCR er det eneste emissionsbegrænsningssystem, som ikke ændrer forbrændingsprocessen – fordi det virker ved indtag af frisk luft i stedet for ved recirkulation af udstødningsgassen.

Mellemtunge køretøjer anvendes hovedsagelig til missioner som bydistribution og kommunale tjenester: Det er grunden til at Iveco som sin topprioritet, har valgt at forbedre præstationer og brændstoføkonomi. Der er otte motoreffekter, som leveres af to grundmotorer: Tector 5 på 4 cylindere og Tector 7 på 6 cylindere. Den 4-cylindrede med motoreffekt på 160 og 190 hk er specielt optimeret til at klare de typiske driftsbetingelser i bytrafikken.

Mindre dieselforbrug

Takket være udviklingen af en ny turbolader, da kompressionsforholdet og udgangsmomentet stiger ved hastigheder under 1.200 rpm, er Eurocargo desuden i stand til at reagere mere dynamisk under acceleration og ved igangsætning, hvilket giver brændstofbesparelser på op til 8 procent.

Endelig reducerer Eurocargo brændstofforbruget ved landevejskørsel og langtursfart. Det sker via EcoSwitch-systemet, der bibeholder højeste gear længst muligt og begrænser en for hurtig nedgearing, og EcoRoll funktionen (tilbydes på 12-trins gearkasser), som udnytter køretøjets inerti ved kørsel ned ad bakke.

Sikkerhed øget

Sikkerhed er også kernen i Eurocargos fornyelse: ud over rat-airbag og knapper på rattet, fås den nye Eurocargo med alle vigtige kørehjælpesystemer, såsom Vognbane alarm (Lane Departure Warning System LDWS), Nødbremse system (Advanced Emergency Braking System AEBS) og fleksibel fartpilot (Adaptive Cruise Control ACC) .

For at forbedre sikkerheden og synligheden i trafikken, er LED-kørelys (DRL) nu også indført som standard. Xenon-forlygter fås som ekstraudstyr.

Eurocargo indeholder ikke blot mange nye funktioner. Den er også bygget op omkring et helt nyt design - som afspejler den stil, som Daily var foregangsmand for - med nye vindhjørner og en ny kølergrill, der lader ane et smil under det store navneskilt i midten.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109