23948sdkhjf

H. Daugaard A/S fylder 100 år.

Skibsmæglervirksomhed har udviklet sig til moderne transport- og logistikkoncern.

Da skibsmæglervirksomheden H. Daugaard – der i dag kan fylder 100 år – startede på Kolding Havn i 1915, var det skibsklarering og et agentur for DFDS de primære opgaver. Men i de 100 år, der er gået siden, er virksomheden ikke bare vokset kraftigt. Den har også udviklet sig til en international transport- og logistikvirksomhed, der tilbyder et specielt transportkoncept indenfor vej-/bane- og søtransport.

H. Daugaard er i dag placeret på tre centrale lokaliteter i trekantsområdet - Kolding, Vamdrup og Vejle, med hovedkontoret, placeret i den gamle historiske toldbygning for enden af havnen i Kolding. Virksomheden råder over moderne terminaler samt lagerhotel, der gør virksomheden i stand til at udføre alle logistikopgaver og gerne i kombination.

- I dag beskæftiger vi omkring 180 medarbejdere. Vi er inde i en positiv udvikling og har netop udvidet vores lager kapacitet på havnen i Kolding, grundet øget kundeaktivitet og tilgang, således at vi i dag har 14 lagerhoteller i brug her, fortæller adm. direktør Michael Frihagen, H. Daugaard.

Kolding Havn virksomhedens centrale HUB med banetransport og en vigtigt del i H. Daugaards ide´ om et bæredygtigt transportkoncept, hvor havn og bane spiller en væsentlig rolle.

Et koncept, som bygger på at bruge den mest optimale transport form fra A til B, ud fra parametre som kundetilpassede løsninger med fokus på performance, præcision og ikke mindst H. Daugaards medarbejdere.

Papir og coils

H. Daugaard har i mange år håndteret bla. forsyningen af papir til trykkerierne, og emballageindustrien i Jylland og på Fyn. Hovedparten af disse papirruller bliver sejlet til Kolding, eller kommer med jernbanen fra f.eks. Sverige.

Det er et godt trafikalt knudepunkt, hvor værdier som kvalitet og fleksibilitet, går godt i hånd med vores egne værdier.

Ligeledes modtager H. Daugaard store mængder af coils / stål med skib, som opbevare i selskabets lagerhoteller i såvel Kolding og Vejle. I hallen er det muligt at tømme banevogne indendørs i hallen – en unik løsning for vejrfølsomgods.

H. Daugaard etablerede egen afdeling i Vejle i 1994. Virksomheden har desuden rådet over et stort et stort kemilager i Vamdrup siden 1989 med 20.000 pallepladser, der anvendes af nogle af de største europæiske kemivirksomheder.

Udenlandske døtre

I 1987 var H. Daugaard blandt de første der etablerede sig med eget kontor og vognpark i Luxembourg. I 2007 tog man hul på en ny epoke med eget speditions firma i Tjekkiet. I dag er der her ca. 60 ansatte.

- Vi har formået at tilpasse os tiderne og de mange forskellige krav, der løbende stilles i vores branche, samt at skabe en moderne logistik koncern, hvor vi samtidig kan glæde os over langvarige kunderelationer. udtaler Michael Frihagen, adm. direktør i H. Daugaard.

- Rent faktisk er den ældste af vores kunderelationer tilbage fra starten af 1929, og kontrakten er selvfølgelig skrevet med pen og papir. Vi er glade for og stolte over at have været en lokal Kolding-virksomhed i 100 år.

Jubilæet markeres senere på måneden.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063