23948sdkhjf

Rederiforening i det røde felt

Uansvarligt og ulovligt at tømme toilettanke ved kysterne.

Hvis det er et krydstogtsskib, der har tømt sine toilettanke tæt ved den danske kyst, og dermed har forurenet bl.a. Amager Strandpark, er det både uansvarligt, ulovligt – og helt unødvendigt, mener Danmarks Rederiforening.

Mandag eftermiddag blev et strandområde på Amager lukket, efter at to badevandsprøver den 20. august, viste for mange bakterier i vandet. Myndighederne peger på, at forureningen kan stamme fra et krydstogtsskib, der har tømt sine toilettanke syd for Amager Strand.

-Krydstogtsskibene kan gratis tømme deres toilettanke ved for eksempel anlæg i Københavns havn – men også i andre store havne i Østersøen. Derfor er det ikke bare noget svineri og ulovligt, men også helt unødvendigt at tømme toilettanke tæt på land, siger underdirektør, Maria Bruun Skipper, Danmarks Rederiforening.

Ifølge reglerne er det tilladt for skibe at tømme tankene i havet, men det kræver, at skibet er mere end 12 sømil (ca. 22 km) fra land.

-I Danmarks Rederiforening arbejder vi sammen med bl.a. vores nordiske kolleger på, at det skal være helt forbudt at tømme urenset toiletaffald i hele Østersøen. Men indtil vi kommer dertil, er det vigtigt, at skibene overholder reglerne – og at myndighederne hjælper med at sikre, at reglerne håndhæves. Hvis det er et krydstogtsskib, der er skyld i den forurening, der har ramt Amager, så bør det findes og stilles til ansvar, siger Maria Bruun Skipper.

Det røde flag blev hejst på standen ved Amager Strandpark mandag eftermiddag. Nye badevandsprøver i dag vil vise, om bakterierne er forsvundet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062