23948sdkhjf

Passagerer er tilfredse

Tæt på ingen klager over færgerne på 2½ år.

Danske færgepassagerer har siden 2012 haft mulighed for at klage over fx aflysninger og forsinkelser. Ud af kun tre klager blev blot én fundet relevant til behandling af myndighederne.

Den sag vandt færgeselskabet endda. ”Uoverensstemmelser klares direkte på færgen eller i havnen, hvor de også håndteres bedst,” siger direktør, Jakob Ullegård, Danmarks Rederiforening.

En rapport fra Søfartsstyrelsen evaluerer erfaringerne fra 2½ år med den passagerrettighedsforordning, der trådte i kraft i december 2012. Med forordningen i hånden har passagerne kunnet klage og få erstatning i forbindelse med nogle forsinkelser, aflysninger osv. Indtil nu har Søfartsstyrelsen modtaget tre klager, hvoraf kun én gav anledning til klagebehandling.

-Selvfølgelig kan der også opstå forsinkelser og aflysninger på færgerne, men når det sker, sørger vi for at informere passagerne så hurtigt som muligt. Den slags problemer løses altid bedst, når der kommunikeres hurtigt og direkte, som en del af vores dialog med passagererne, siger pressekoordinator Annette Timmermann, Rederiet Færgen.

Forordningen, der siden 2012 har dækket færgefarten, er lig den ordning, der gælder på luftfartsområdet. Hvis en sag ikke bliver løst fornuftigt mellem partnerne, har kunden mulighed for at klage til myndighederne – i færgernes tilfælde til Søfartsstyrelsen. Det er erfaringerne herfra, som den nye rapport samler op på.

-De danske færger transporterer hvert år mere end 30 mio. passagerer. Med så mange passagerer vil der naturligt opstå situationer, som skal håndteres. Men rapporten fra Søfartsstyrelsen konkluderer, at langt de fleste konflikter bliver håndteret af rederierne direkte med kunderne på en god måde

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086