23948sdkhjf

Minister grundigt orienteret

Hans Chr. Schmidt (V) mødte vognmands-top.

Transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt (Vhar haft lejlighed til at møde toppen i NLA – den nordiske transportsammenslutning.

-Ministeren fik en briefing om de forskellige organisationer bag ved NLA og baggrunden for stiftelsen af alliancen tilbage i 2012.

- 18.000 vognmænd har vægt og en fælles og tydelig stemme, som gør, at budskabet bliver bedre hørt, når branchens forhold skal bringes op for EU. Vi bidrager til en mere kvalificeret dialog med myndighederne, fortæller formand for NLA og adm. direktør i DTL Erik Østergaard.

NLA slog endnu en gang fast, at EU må reagere mod social dumping, ulovlige ansættelser, underbetalte medarbejdere og dårligt arbejdsmiljø. Desuden skal reglerne for cabotage opdateres og suppleres for at sikre fair og lige forhold for alle vognmænd i EU. Cabotage skal være undtagelsen – reglen skal være etablering.

-Vi var også omkring forholdet med varebiler – altså køretøjer under 3,5 ton. Der er i EU og blandt medlemmerne i den internationale vognmandsorganisation IRU en stigende erkendelse af, at der særligt her skal indføres ordnede forhold, og at dette segment ikke må blive glemt, når vi taler om at bekæmpe udnyttelse af ulige vilkår på det europæiske transportmarked. Den eksplosive vækst i pakkehandelen og den store fokus på de tunge lastbiler kan friste nogle til at bruge vægtgrænsen som dække, siger Erik Østergaard.

Endelig var udbredelsen af modulvogntog og problemerne med at indføre vejafgifter som løsningen på alle problemer var på bordet, da begge emner forudses at blive væsentlige elementer i en kommende vejtransportpakke.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062