23948sdkhjf

Østrig kæmper videre

Trods tidligere nej fra EU vil østrigsk Tirol indføre transport- og godsforbud.

Allerede i 2005 – og igen i 2011 – sagde EU-Domstolen nej til Østrigs planer om et kørselsforbud for lastbiler på en 100 kilometer strækning på motorvej A12 (Intala) og nedsættelse af hastigheden for personbiler.

Nu genoplives planerne af delstaten Østrigsk Tirol, hvor trafikminister Ingrid Felipe (De Grønne) genfremsætter forslaget med virkning fra juli og oktober 2016.

Med forslaget denne gang skal visse typer gods forbydes på strækningen og i stedet fragtes med bane for at reducere luftforureningen i delstaten

Og Ingrid Felipe venter denne gang, at forslaget også finder nåde hos EU.

Helt uden lokal kamp bliver det ikke, da forargelsen er stor hos formanden for transportsektoren i det østrigske handelskammer, Alexander Klacska.

-Det er en erhvervspolitisk tåbelighed, at en af de vigtigste transportstrækninger i Europa i en længde på 100 kilometer klippes over og transporten af ren tvang flyttes til bane, tordner han.

-Der er tale om godspolitik til fordel for banen under dække af beskyttelse mod luftforurening, siger han. 

Det er dog ikke en samlet transportbranche, der langer ud efter forslaget eller dele deraf.

Formanden for Centralforbundet for Spedition- og Logistik, Wolfram Senger-Weiss, siger:

-Jeg ser ingen umiddelbare ulemper ved, at Tirol begrænser kørselo g visse typer gods, da regionen er særlig følsom over for luftforurening, konstaterer han og pointerer, at begrænsningerne i godstyperne ikke giver Tirol’s erhvervsliv fordele – i form af såkaldte tekniske handelshindringer.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078