23948sdkhjf

Flere containere over kaj

Konkurs trak omsætningen ned på østjysk havn.

Mens Aarhus Havns havnedirektør Jacob Flyvbjerg må ærgre sig over et fald i omsætningen i første halvår i år, på grund af OW Bunkers spektakulære konkurs sidste år i november, så er der til gengæld fremgang i havnens containerforretning.

Containertrafikken er Aarhus Havns største forretningsområde steg med 4,2 procent i første halvår, sammenlignet med samme periode sidste år.

Den store østjyske havn realiserede i første halvår af 2015 en omsætning på 125 mio. kr. svarende til niveauet for 1. halvår 2014.

Godsomsætningen blev påvirket positivt af en stigning i containeromsætningen, men som nævnt ovenfor også af et fald i omsætningen af olie på grund af OW Bunkers konkurs.

Faldet i omsætningen af olie påvirkede den samlede godsomsætning, som således kom ud med et minus på 4,5 pct. Godsomsætningen udgjorde således 3,8 mio. tons i første halvår af 2015.

- Jeg er sikker på, at mange andre virksomheder også kan aflæse den konkurs i deres tal. Jeg synes, vi er kommet ud med et tilfredsstillende resultat alligevel, og jeg glæder mig over, at vi på containerområdet kan se, at nogle af vores gode kunder realiserer rigtig flotte vækstrater, selv om alle jo taler om en beskeden vækst i samfundet, siger Jakob Flyvbjerg Christensen i en kommentar.

Han ser den positive udvikling i containeromsætningen på Danmarks største containerhavn som et positivt udtryk for, at der er kommet vækst i forbruget – i hvert fald på de forbrugsgoder, der transporteres med skib.

Aarhus Havns ledelse forventer, at omsætningen i hele 2015 rammer budgettet – dvs. ca. 247 mio. kr.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079