23948sdkhjf

Tysk erhvervsliv: Vi har brug for Femern-tunnelen

En række store nordtyske erhvervsorganisationer og den Slesvig-Holstenske transportminister Reinhard Meyer holdt i går pressemøde i København.

Det nordtyske erhvervsliv og delstatsregeringen i Kiel ønsker at understrege den brede støtte og opbakning til Femern-forbindelsen fra regeringen og erhvervslivet.

Slesvig-Holstens transportminister Reinhard Meyer (SPD) har store forventninger til de positive effekter af projektet, som i hans øjne handler om mere end blot infrastruktur.

-Femern-tunnelen er mere end blot et byggeri. Det er et projekt, der knytter to lande tættere sammen. Den skaber en ”venskabsbro” mellem Danmark og Tyskland og resten af Skandinavien, sagde Reinhard Meyer.

-I Tyskland taler vi om det tavse flertal. Der er et stort flertal, der mener det er et vigtigt projekt, men som ikke kommer til orde. Som politikere er vi forpligtet til at se ud over vores egen næsetip og helt ud over havelågen. Jeg plejer at sige, at dette er et trans-europæisk projekt og ikke kun en forbindelse mellem Danmark og Tyskland, sagde Reinhard Meyer.

-Det tyske erhvervsliv ser store muligheder i Femern-tunnelen og et stærkere dansk-tysk samarbejde, sagde direktør for det tyske industri- og handelskammer (IHK) Friederike C. Kühn på pressemødet.

IHK repræsenterer 70.000 virksomheder i Slesvig-Holsten. For delstaten har samhandlen med Danmark en værdi af mere end 10 mia. kr. årligt.

-Intet andet land i verden er lige så vigtig for Slesvig-Holsten som Danmark, og forbindelsen mellem vore lande er et af de vigtigste rammevilkår for erhvervslivet, sagde Friederike C. Kühn.

I Femern A/S er man glade for støtten fra de tyske politikere og det tyske erhvervsliv.

-Udmeldingerne på pressemødet understreger, at der også i Tyskland er store forventninger til de gevinster, som en fast forbindelse og et stærkere tysk-dansk samarbejde vil udløse. Vi er glade for, at de i dag kom til København, siger Ajs Dam, kommunikationsdirektør, Femern A/S.

På mødet var erhvervslivet i både Hamborg, delstaterne Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern repræsenteret gennem organisationerne IHK Lübeck, IHK Schwerin, handelskammeret i Hamborg, og den tyske arbejdsgiverorganisation samt formanden for interesseorganisationen HanseBelt, der arbejder for at fremme dansk-tysk erhvervssamarbejde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063