23948sdkhjf

Leasingselskab: Spar mange penge ved at downsize

Mange penge at spare ved at gå en størrelse ned i varebil.

Virksomheder kan spare mange penge ved at droppe de store varebiler, lyder meldingen fra LeasePlan Danmark - et af landets største leasingselskaber med mere end 12.500 varebiler.

Leasingselskabet tilføjer, at de fleste virksomheder uden problemer kan skifte til en mindre model.

En ny analyse fra selskabet viser, at en virksomhed med 10 varebiler kan spare knap 100.000 kroner om året ved at vinke farvel til de store modeller. De nye bilmodeller medfører nemlig, at rigtig mange virksomheder "sagtens vil kunne ”downsize”, altså skifte de store biler ud med en lidt mindre model".

- Rigtig mange virksomheder bruger varebiler, som er større end deres behov. Af de virksomheder, der i dag kører rundt i store varebiler, vil et flertal kunne nøjes med en lidt mindre model, uden gå på kompromis med deres behov. Det vil give penge lige ned i lommen, som de i stedet kan bruge på udvikling og nye investeringer, siger Lars Eegholm, adm. direktør i LeasePlan Danmark.

En million om året

LeasePlans beregninger tager udgangspunkt i at skifte fra en standard Opel Movano til en Opel Vivaro, der skal køre 30.000 km om året. Ved at gå fra den større til den mindre model sparer virksomheden 9.500 kroner om året i totale omkostninger og brændstof.

For en mindre virksomhed med 10 varebiler betyder det altså en årlig besparelse på 95.000 kroner, mens en stor virksomhed med 100 biler kan hente næsten en million kroner hjem om året ved downsizing.

- Det er altså ikke småbeløb, vi taler om. I dag har de fleste virksomheder konstant fokus på at reducere omkostningerne, og når man tænker på, hvor lille en manøvre downsizing kan være, så er det et helt oplagt sted af tage fat, siger Lars Eegholm.

Stop med at transportere luft

For det behøver faktisk ikke være særlig svært at skifte til en mindre model, lyder det fra LeasePlan Danmark.

- Ofte kører varebiler rundt med en masse grej, der aldrig eller meget sjældent bliver brugt. For hver 100 kg. ekstra man kører rundt med, forværrer man brandstofforbruget med 5 pct., og det koster penge. Det kan altså rigtig godt betale sig, kun at fylde det i bilerne, der skal bruges, forklarer Lars Eegholm.

Når virksomhederne har fået luet ud i indholdet på varebilerne, opdager de fleste, at de uden problemer kan gå en størrelse ned. Og de nye modeller gør, at man hverken behøver gå på kompromis med ydeevner eller komfort.

- Det er en rigtig dårlig forretning at transportere luft. I dag er de små motorer lige så effektive, som større motorer var før, og de lidt mindre biler er indrettet stort set på samme måde som de store. Så der er ikke længere samme argumenter for at holde fast i den store varebil, medmindre man er tvunget til det, tilføjer Lars Eegholm.

Fokus på bilflåder

LeasePlan-direktøren oplever generelt, at flere og flere virksomheder har fokus på optimering af deres bilflåde. Derfor tror han også, at mange vil begynde med en downsizing af varebilerne.

- Virksomhederne har fået øjnene op for, at man kan høste mange fordele og spare penge ved at optimere sin varebilflåde. Vi oplever en tydelig stigning i efterspørgslen på vores rådgivning om, hvordan de enkelte varebiler kan tilpasses, så de præcist opfylder virksomhedernes behov,” forklarer Lars Eegholm.

LeasePlan Danmark administrerer mere end 26.000 biler på vegne af virksomheder og kommuner, hvoraf 12.500 er varebiler.

LeasePlan-analyse

9504 kr. kan der årligt spares i totale omkostninger, inkl. brændstof, ved downsizing pr. bil - ved et kørselsbehov på 30.000 km om året - når der skiftes fra en Opel Movano L2H2 kassebil til en Opel Vivaro L2H1 kassebil.

Eller cirka 95.000 kr. ved ti biler.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063