23948sdkhjf

Nyt dæk med flere kilometer

Finsk dækproducent præsenterer nyt sommerdæk-program til varevogne og små lastbiler.

Nokian cLine vare- og lastvognsdæk - flere kilometer, høj sikkerhed og stabilitet.

Nokian cLine Cargo til tung last, og Nokian cLine Van til lettere last. Finsk dækproducent præsenterer nyt sommerdæk-program til varevogne og små lastbiler.

Det nye Nokian cLine-sommerdæk til varevogne giver god stabilitet, lang holdbarhed og høj sikkerhed for erhvervschauffører i en udfordrende arbejdshverdag på danske veje.

Den nye produktfamilie fra den finske dækproducent Nokian Tyres er beregnet til moderne varevogne, små lastbiler og minibusser. Det robuste  Nokian cLine Cargo-sommerdæk til tunge køretøjer, som transportlastbiler, bærer med lethed selv tung last.

Det ikke-retningsbestemte mønster, og strukturen minder om lastbildæk. Nokian cLine Van transporterer uden problemer lettere last og personer.

Fasthed til en udfordrende hverdag

Trekantstøtterne (Triangular Supports) forstærker sidestivheden i skulderområdet betydeligt. Det er især vigtigt ved transport af tung last. Dækket slides ikke så hurtigt og beholder længere sin perfekte form. Den robuste skulder kombineret med en høj sidevinkel sikrer god stabilitet.

Det asymmetriske dækmønster på Nokian cLine Van til lettere last og persontransport sikrer god kørekomfort og præcise styreegenskaber. Profilen på dækkets mellemste rille har en såkaldt bølgestøtte (Wave Support). Den forstærker dækkets sidestivhed, så den forbliver formstabil og slidstærk, og den reducerer faren for akvaplaning ved sommerregn. Den optimale fordeling af profilblokkene og den skræddersyede struktur nedsætter lydniveauet i og uden for kabinen.

Den specielle Clinch-gummiblanding (special clinch rubber compound) maksimerer det komfortable og stærke Nokian cLine-dæks sikkerhed. Dette varevognsdæk har en ekstrem lang levetid og et særdeles fremragende vådgreb.

Omkring vulsten trykker den nye gummiblanding mod fælghornet og forhindrer således, at dækket slides ved stor belastning. Den innovative gummiblanding forlænger levetiden og letter dækkets montage. Dæmpede vibrationer på selve dækket forhindrer, at dækkets vibrationer forplanter sig til køretøjet, og det sikrer et lavt lydniveau i kabinen.

Profilhøjdeindikator med indikator og information

Nokians profilhøjdeindikator på dækkets mellemste rille viser ganske enkelt profilhøjden som tal fra 8 til 3 millimeter. Tallene forsvinder efterhånden som dækkene slides. En aquaplaning-indikator i dækkene advarer med et dråbesymbol mod risiko for akvaplaning. Når der er mindre end fire millimeter profil tilbage, forsvinder det og angiver dermed en øget risiko. Ingen andre dækproducenter har disse nyskabelser.

Særligt for erhvervschauffører og ved stor belastning er det rigtige dæktryk vigtigt. Det rigtige dæktryk forbedrer kørslen, sikrer dækkenes brudstyrke og sænker brændstofforbruget. Indikatorerne for montageposition og lufttryk i informationsfeltet på sidevæggen øger sikkerheden. Her kan det rigtige tryk og dækkets position ved dækskift noteres.

Nokian cLine leveres i 23 forskellige dækstørrelser fra 14 til 17 tommer hos dækforhandlerne fra foråret 2015.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079