23948sdkhjf

Der er arbejdspladser på vej

Analyse: Togfonden kan give 28.000 nye job.

Danske vognmænd og chauffører kan se frem til masser at rive i, når store bane-investeringer sættes i gang.

For der skal uden tvivl køres mange læs sten, grus, sveller og andet godt til strækningerne.

En ny rapport om behovet for arbejdskraft som følge af Togfonden viser, at de store jernbaneinvesteringer kan skabe nye arbejdspladser svarende til over 28.000 årsværk. Op til 24.000 årsværk kan blive besat af dansk arbejdskraft, og det er 4.000 flere end hidtil antaget.

Det skaber flere arbejdspladser end forventet, når Togfondens investeringer ruller ud, og der skal sættes elmaster op og lægges nye skinner, og eksisterende jernbaner skal rettes ud og gøres hurtigere.

Det viser ny rapport om de milliardinvesteringer, regeringen vil bruge på timedrift mellem de største byer, fuld elektrificering og hurtigere hastigheder på de regionale jernbaner.

Eksperter fra Trafikstyrelsen, Banedanmark, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Uddannelses- og Forskningsministeriet har som led i aftalen om Togfonden mellem regeringen, DF, EL og SF analyseret hvor mange job målt i årsværk, der kommer ud af de store investeringer.

Arbejdsgruppen har set på den samfundsøkonomiske virkning af Togfonden på den danske og udenlandske beskæftigelse. Den har også analyseret tilgængeligheden af arbejdskraft i Danmark, altså om der er nok danske hænder til at besætte de mange job.

Transportminister Magnus Heunicke udtaler:

- Hvis der er noget, vi har brug for i Danmark, så er det flere arbejdspladser og en bedre kollektiv trafik. Og vi ser med de nye tal, at Togfonden i den grad leverer begge dele.

- Ud over at skabe tiltrængte forbedringer på den danske jernbane, kan Togfonden skabe danske arbejdspladser svarende til 24.ooo årsværk.

- Med så mange nye job er det er en udfordring at skaffe nok faglærte danske hænder til arbejdet.  Men det er en udfordring, vi gladeligt tager imod. For jeg er sikker på, at når der er job at få med en så spændende opgave som at bygge fremtidens jernbane, vil flere medarbejdere også tage de nødvendige kurser og uddannelser.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063