23948sdkhjf

Formørkelse gav passagerrekord

Over 7.000 flere igennem Vagar i marts.

Det ser lyst ud for Færøernes eneste lufthavn i Vagar, efter at øerne blev indhyllet i den første totale solformørkelse siden 1954.

Rekord-marts

Om formiddagen fredag den 20. marts oplevede den nordatlantiske østat sin første totale solformørkelse i over 60 år, og det betød, at solformørkelse-turister valfartede til Færøerne i de omkringliggende dage.

Vagar Lufthavn fik besøg af præcis 7.160 flere rejsende i marts sammenlignet med samme måned sidste år, eller hvad der svarer til en stigning på 47 procent. Januar og februar lå på nogenlunde samme niveau som 2014, og det betyder samlet, at 16,4 procent - eller 50.821 - flere passagerer rejste igennem Vagar i årets første tre måneder i forhold til samme periode sidste år.

En god test

De mange ekstra passagerer gav en stor ekstra belastning på lufthavnen, men Vagar Lufthavns direktør, Jákup Sverri Kass, så marts’ turismeboom som en kærkommen lejlighed til at få afprøvet det nye anlæg omkring lufthavnens nye landingsbane, navigationsinstrumenter og nye terminal:

- Den massive trafik omkring den 20. marts satte store krav til vores tilgang til planlægning og eksekvering af trafikken. På vegne af lufthavnen og Færøernes turismebranche er jeg utrolig glad for, at vi kunne afvikle al trafikken uden forsinkelser. Umiddelbare tilbagemeldinger viser, at de rejsende mener, at de har haft en positiv oplevelse i og omkring lufthavnen, siger direktøren.

For at imødekomme de mange turister, der efterspurgte rejser til og fra Færøerne, havde Atlantic Airways sat flere rotationer ind med deres A319’ere. Titan Airways besøgte øerne med en Boeing 737-500 og Danish Air Transport med en MD-83. Derudover også en række mindre fly som Falcon 2000, Challenger og Embraer.

Derudover oplyser Vagar Lufthavn, at den har afsat cirka 20 mio. kr. til at forbedre parkeringsanlægget og arbejdet omkring at forbedre lufthavnens i forvejen fremragende regularitet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063