23948sdkhjf

DHL udvider Bruxelles-hub

Kurer-giganten tredobler kapaciteten og skaber 200 nye job i Belgien.

Den tyske transport- og logistikkoncern DHL har offentliggjort planerne for udvidelsen af selskabets hub i Brussels Airport.

DHL’s startede sine aktiviteter i lufthavnen i den belgiske hovedstad i 1985 som regional hub. Men den har i de seneste fem år oplevet så massiv vækst, at hubben nærmer sig sin fulde kapacitet.

Derfor investerer selskabet cirka 850 mio. kr. i den nye hub, der forventes at komme til at betyde mere end en tredobling fra de nuværende 12.000 forsendelser i timen til omkring 39.500. Både på grund af de udvidede aktiviteter, men også fordi, selskabet tager nyere og mere moderne sorteringsteknologier i brug.

Koen Gouweloose, selskabets lokale administrerende direktør for DHL Aviation:

- Den nye hub vil garantere endnu hurtigere service af højere kvalitet. Den vil forbinde belgiske og andre EU-virksomheder med 18 intra-europæiske destinationer og et antal vigtige interkontinentale destinationer som USA, Kina og Afrika, siger Koen Gouweloose.

200 nye job

I dag beskæftiger DHL cirka 4.000 ansatte i Belgien – heraf 1.000 medarbejde i hubben i Bruxelles. Den nye investering forventes i sig selv at kaste cirka 200 nye job af sig i 2020, lyder det i en pressemeddelelse fra DHL. Og det er en udmelding, der er sød musik i ørerne på Arnaud Feist, der er administrerende direktør i Brussels Airport:

- Med denne signifikante investering fra DHL vil vi yderligere styrke vores position i Belgien som Europas logistikcenter. Det vil også få en positiv indflydelse på handelsbalancen i landet, især fordi det skaber jobs, siger Arnaud Feist, der forventer, at Brucargo i år skaber 400-500 nye job.

DHL’s nye hub får et areal på i alt 36.500 kvadratmeter – 31.500 helliges sorteringscentral og de sidste 5.000 kvadratmeter bliver kontorfaciliteter.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109