23948sdkhjf

El-standere til køletrailere er cool

El-standere til køletrailere kan nedbringe driftsomkostningerne med op til 80 procent.

Gode forretningsideer opstår ofte af skæve partnerskaber. Ét af disse er projektet Cool Connection, hvor energiselskabet SE er gået sammen med den danske vognmandsbranches innovationscenter, Innovationscenter for Logistik og Transport (ILT) om at finde energibesparelser på køletrailere.

Projektet handler i sin essens om at kunne levere strøm via el-standere til køletrailere/-containere, når lastbilerne holder stille hos vognmænd eller på transportstrategiske steder som fx i Padborg, således at nedkølingen af lastbilernes trailere eller containere kommer fra strøm frem for via store dieselmotorer, som det er tilfældet i dag.

Løsningen er både miljøvenlig, støjreducerende og en økonomisk god forretning. Foreløbige erfaringer viser en besparelse på omkring 48.000 kr./år pr. stander.

-Godstransportbranchen er meget konkurrenceudsat og derfor er alle tiltag, der kan nedbringe udgifterne og øge konkurrenceevnen interessante for en vognmand. Alle er stort set enige om, at grønne løsninger er vejen frem også inden for vejgodstransporten, men løsningerne er ofte dyre. Cool Connection har vist os, at man ved at sætte køletrailere til el-nettet, når de holder parkeret, har mulighed for at spare op til 80 procent af driftsomkostningerne, siger Poul Bruun, innovationsdirektør for ILT.

SE vil med ILT’s opbakning levere koncept, viden og nødvendig støtte til at komme i gang med at etablere projektet hos den enkelte vognmand. Selve installationen gennemføres af kundens egen elektriker, og SE sørger blot for, at det bagvedliggende net er i stand til at levere den nødvendige effekt. Cool Connection er et af mange projekter i SE, der skal udvikle nogle af de nye løsninger, der vil kunne formindske brugen af fossile brændstoffer som olie, kul og gas.

- I tæt partnerskab med andre virksomheder arbejder SE målrettet på at udvikle løsninger, der bruger energien på en måde, som giver mening for både miljø, kunder og bundlinje. Vi søger efter at finde nye forretningsmodeller, der skaber langsigtet holdbarhed, hvor økonomi, teknisk stabilitet og klimahensyn kan gå hånd i hånd. Cool Connection er endnu et skridt i mod en fremtidssikring af det samfund, som vi alle er en del af, siger Ryan Svejstrup Rud, projektleder i SE.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063