23948sdkhjf

Operation praktikplads i transporten

DI Transport vil gøre noget ved den høje gennemsnitsalder blandt chauffører.

Hver anden chauffør er over 50 år. Inden for en overskuelig fremtid vil flere af chaufførerne gå på pension. I DI Transport hører vi allerede nu om virksomheder, der har mere end svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Samtidigt opjusterede Nationalbanken i onsdags sit skøn for væksten til 2,0 pct. vækst i 2015 og 2,1 pct. i 2016. Det er godt nyt og bør også give fornyet optimisme i transportbranchen. Men det kan også gøre det endnu sværere at skaffe de nødvendige chauffører.

Det skriver DI Transport i en pressemeddelelse.

Flere transportvirksomheder har derfor sat stort ind for at skaffe nye chauffører. Og i starten af denne uge lancerede Dansk Industri en storstilet kampagne ”operation praktikplads”, der skal matche lærlinge og praktikpladser. Der er tale om en toårig indsats, hvor DI vil arbejde for, at virksomhederne synliggør og oprette de praktikpladser, der skal til for at uddanne fremtidens faglærte.

DI har derfor oprettet et callcenter, hvor en task force ringer rundt til 1.000 medlemsvirksomheder med henblik på at få oprettet nye praktikpladser, og få slået de allerede eksisterende op, så de unge kan få kendskab til dem.

DI Transport håber, at initiativet er med til at synliggøre praktikpladser og bidrage til, at transportbranchen får de chauffører, den har behov for både på kort og lang sigt. DI Transport opfordrer transportvirksomheder til at gå ind på DI’s hjemmeside og se, hvordan de finder lærlinge og kommer i gang med at skabe praktikpladser.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064