23948sdkhjf

Søby Havn udnævnt til Ærøs erhvervshavn

En enig kommunalbestyrelse i Ærø Kommune besluttede på et byrådsmøde den 18. marts at udnævne Søby Havn til Ærøs erhvervshavn.

Beslutningen understreger, at kommunen anser Søby Havn som en vækstmotor, der kan tiltrække virksomheder og tiltrængte arbejdspladser til øen i fremtiden.

- Ærø Kommune har lagt en strategi for, hvordan vi kan skabe vækst og arbejdspladser. Strategien tager udgangspunkt i øens maritime tradition, som er en af Ærøs helt store styrker. For at udvikle det maritime område er det vigtigt med en stærk erhvervshavn, som kan tiltrække erhvervsaktivitet til øen, og derfor har kommunalbestyrelsen udnævnt Søby Havn til øens erhvervshavn, siger Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S).

Det maritime erhverv beskæftiger en femtedel af hele Ærøs samlede arbejdsstyrke, og beskæftigelsen fra aktiviteterne på Søby Havn udgør cirka 14% af den samlede beskæftigelse i Ærø Kommune. Ærø Kommune vurderer, at Søby Havn har potentiale til at skabe endnu flere arbejdspladser.

- Ærø Kommune lægger alle kræfter i at skabe flere arbejdspladser på øen. Desværre ved vi, at folk afholder sig fra at flytte herover på grund af manglen på jobs. Vi ved, at en planlagt havneudvidelse på Søby Havn vil give cirka 160 nye arbejdspladser, og vi arbejder derfor på at få opbakning nationalt og i EU til finansieringen af havneudvidelsen, siger Jørgen Otto Jørgensen (S).

Havneudvidelsen vil blandt andet gøre det muligt for større skibe at anløbe Søby Havn, og havnens erhvervsområde vil blive udvidet og forbedret.

I en analyse udarbejdet af Gemba Seafood Consulting i maj 2013 vurderes det, at havneudvidelsen på Søby Havn vil generere 160 nye arbejdspladser på Søby Havn frem til 2020.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875