23948sdkhjf

Normalisering på USA’s vestkyst

Havnearbejdere arbejder igen på fuld kraft – undtagen i Portland.

Efter fagforeningen International Longshore and Warehouse Union (ILWU) og terminaloperatørenes arbejdsgiverforening Pacific Maritime Association (PMA) i fredags – under stærkt føderalt pres – indgik en ny 5-årig overenskomst, så arbejders der igen på fuld kraft på USA’s vestkysthavne.

Dermed er en næsten ni måneder lang faglig strid – hvor ILWU i stigende omfang forsømte at stille med de havnearbejdere, som arbejdsgiverne havde brug for med store flaskehalsproblemer til følge – endeligt ved at være afsluttet.

Den nye overenskomst ventes godkendt af både arbejdsgivere og arbejdstagere inden for relativt kort tid.

Derfor meldes der nu om heftig aktivitet på alle USA’s vestkysthavne – med én undtagelse.

Kvitter Portland

Containerterminalen på havnen i Portland, hvor ILWU’s lokalafdeling nægter at stille med fuld bemanding til losningen af containerrederiets Hanjin Shipping Co. Skibe. Rederiet har haft et containerskib liggende ved kaj ved terminalen – der opereres af ICTSI – siden 3. februar.

ICTSI hævder, at ILWU ikke bare nægter, at levere tilstrækkelig arbejdskraft til terminalen, men også, at de havnearbejdere, der faktisk møder op, ikke leverer den normale produktivitet.

Det skriver JOC.com.

Hanjin Shipping Co. er blevet så træt af den ringe service på terminalen i Portland, at rederiet nu har annonceret, at det indstiller containerservicen til Portland med virkning fra 9. marts. Sker det betyder det, at havnen i Portland må sige farvel til 95 procent af havnens containeromsætning.

Bill Wyatt, der adm. direktør for Port of Portland, har for nyligt oplyst, at havnen leder efter et eller flere nye linjerederier, der er interesseret i at besejle havnen.

- Hvis vi skal tiltrække nye containerrederier, så er det afgørende, at ILWU øjeblikkeligt sikrer at produktiviteten på containerterminalen normaliseres.

Efterslæb indhentes

Bortset fra mindre lokale uenigheder, så ser det ud til at, at der er bred opbakning til forliget. Både ILWU og PMA vurderer, at det vil tage mindst to måneder før det efterslæb og de mange forskydninger i containertrafikken, som konflikten har medført, vil være indhentet og situationen kan normaliseres helt.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063