23948sdkhjf

Økonomisk optimisme på vej syd for grænsen

Støtte fra det tyske erhvervsliv til den faste Femern-forbindelse.

Tysk økonomi oplevede en stærk vækst i fjerde kvartal af 2014. Stigningen kommer hovedsageligt fra stigende privatforbrug og stigende investeringer i bygge- og anlægssektoren.

Det viser en frisk rapport om det tyske erhvervsklima fra den danske ambassade i Berlin.

Som Danmarks største og vigtigste handelspartner er de tyske takter vigtige for dansk økonomi. Vækst i vores nærmarkeder er derfor en glædelig nyhed for de danske eksportvirksomheder og deres underleverandører.

Tyskland er den største samhandelspartner for både Danmark og Sverige, mens Skandinavien som helhed er Tysklands ottende største samhandelspartner. Det er derfor ikke overraskende, at der er opbakning fra tysk erhvervsliv til den faste forbindelse under Femern Bælt.

I forbindelse med den kommende EU-ansøgning om støtte til Femern-projektet, har Danmark modtaget en række støtteerklæringer fra både tyske erhvervsorganisationer og delstaterne Hamborg og Slesvig-Holsten.

-Femern-forbindelsen inklusive de danske og tyske landanlæg er nøglen til vækst og beskæftigelse i hele vores region, skriver Handelskammeret i Hamborg i sin støtteerklæring. Samme melding kommer fra erhvervslivet hos vores nærmeste naboer syd for grænsen:

-Industri- og handelskammeret i Slesvig-Holsten byder projektet velkomment og støtter realiseringen af Femern-tunnelen, og vi glæder os især over de mange muligheder den giver for Skandinavien, Tyskland og hele den Europæiske union, hedder det i erhvervsorganisationens udtalelse.

-Vi er naturligvis glade for den aktuelle fremgang i Tyskland og for støtten til Femern-projektet fra det tyske erhvervsliv. Store dele af det danske erhvervsliv er afhængig af det tyske marked, men det gælder altså også den anden vej”, siger chefanalytiker Anne Martens fra Femern A/S.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.64