23948sdkhjf

Aggersundbroen renoveres

Længe ønsket broarbejde starter til sommer.

Det udsatte vedligeholdelsesarbejde på Aggersundbroen er nu klar til at blive sat i gang til maj.

Aggersundbroen skal gennemgå en grundig renovering af brodækket og fugtisoleringen, så den kan holde i 30 år endnu.

Vejdirektoratet skulle have udført arbejdet sidste sommer, men udsatte arbejdet i et år efter ønske fra kommuner og landbrug i regionen, da man var bekymret for de konsekvenser, arbejdet ville få for trafikken over den centrale bro. Efter møder mellem Vejdirektoratet og repræsentanter fra henholdsvis kommuner, landbrug og erhverv i regionen er der nu fuld opbakning til planerne for broarbejdet den kommende sommer.

De nye arbejdsplaner betyder, at arbejdet med udskiftning af broens belægning udføres i maj og juni. Derefter holder arbejdet på broen pause i juli og august, så blandt andet landbrugs- og ferietrafikken ikke bliver generet. Til slut udskiftes fortovsbelægningen i september.

Mens man arbejder med at udskifte belægningen vil der kun være én vejbane over broen, og trafikken bliver styret af et midlertidigt lyssignal. Det kan give kø ved broen på travle tidspunkter. Under arbejdet i maj og juni vil der desuden være en generel begrænsning på bredden af køretøjer på højst 3 meter. Der vil dog med 3-4 ugers mellemrum blive kortvarig mulighed for passage med bredere køretøjer.

Køretøjer på op til 3,2 meter i bredden kan i hele perioden krydse broen. Det kan dog kun ske udenfor myldretiden efter nærmere aftale med brovagten og med meget langsom og forsigtig kørsel. Den normale trafik på op til 2,6 meter i bredden - herunder lastbiler - vil kunne krydse broen i hele perioden uden problemer. Der vil dog komme enkelte nætter i slutningen af juni, hvor det vil være nødvendigt at spærre broen helt.

Af hensyn til trafikafviklingen vil broen i perioderne med broarbejde kun åbnes for skibstrafik én gang i timen, mens arbejdet foregår. Normalt åbnes broen hver halve time.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062