23948sdkhjf

Gang i blokvognssalget

Volvos topmodel Volvo FH16 med 750 hk er efterspurgt i entreprenørbranchen.

Lastbilen er udstyret med den største motor i Volvos motorprogram, der ubesværet transporterer godsmængder på op til 200 tons totalvægt.

Der er gode forudsætninger for byggeriet i Danmark. Olieprisen er faldet, renten er lav og regeringen har sat en lang række offentlige anlægsarbejder i gang på infrastrukturområdet; højhastighedsbane, metrobyggeri, nye kæmpesygehuse m.m. Landskabet forandres og byggeri tager form. Lastbiler kører i pendulfart med sten, grus og jord, og Volvos topmodel deltager med specialtransporter.

Volvo-forhandler Titan Lastbiler i Holbæk har solgt 5 blokvogne til 5 forskellige kunder inden for få måneder. En af kunderne er DSV Transport. De har investeret i en ny Volvo FH16 med 750 hestekræfter, som skal fungere som blokvognstrækker for virksomheden ved større anlægsarbejder på Sjælland. Den nye lastbil skal hovedsageligt transportere tunge kraner- og piloteringsmaskiner mellem byggepladser på Sjælland. Piloteringsmaskiner som skal banke pæle i jorden under anlægsarbejde med udvidelse af broer, motorvejsnet, nye broer, højhastighedsbane mellem København og Ringsted m.m.

Motoren i den nye lastbil har et drejningsmoment på hele 3550 Nm i omdrejningsområdet 950 til 1400 o/min. Motoren opfylder tillige EU’s strengeste krav til udstødningsgasser formuleret i Euro 6 kravene. Den store lastbil sætter blødt og gnidningsløst i gang takket være en ideel gearing og Volvos fleksible automatiske gearkasse I-Shift med blokvognssoftware.

”DSV Transports krav til blokvognen er mange, men væsentligst er driftsikkerhed, driftsikkerhed og driftsikkerhed. Investeringen er stor, og det koster mange penge at holde stille. Vi har af trafiksikkerhedsmæssige grunde tillige valgt ACC på lastbilen - Volvos intelligente fartpilot, som holder konstant afstand til forankørende uanset dennes variation i hastigheden”, fortæller Jesper Thorning, der er afdelingsleder for Blokvogne Øst i DSV Transport.

Han er tidligere blokvognschauffør og ved, hvad der kræves for en vellykket transport.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062