23948sdkhjf

Svag stigning i eksporten

I december steg eksporten af varer svagt med 0,7 pct.

Mens importen faldt en anelse med 0,3 procent i december, så steg eksporten med 0,7 pct., oplyser Danmarks Statstik.

Set over de seneste tre måneder var eksporten uændret, mens importen faldt med 1,2 pct. Overskuddet på handelsbalancen blev i december 6,3 mia. kr. Det viser tallene ekskl. skibe og fly mv., når der korrigeres for normale sæsonudsving.

I fjerde kvartal faldt værdien af brændselseksporten 12,4 pct. i forhold til tredje kvartal. Det skete især som følge af et fald i olieprisen. Omvendt steg eksporten af maskiner med 4,8 pct.

Eksporten til lande uden for EU steg med 4,3 pct. fra tredje til fjerde kvartal. Dette skete især som følge af stigninger til bl.a. USA på 10,7 pct. og Norge på 5,8 pct. Stigningen i eksporten til USA bestod bl.a. af brændselsolie, mens stigningen til Norge bl.a. var båret af diverse olieprodukter samt lægemidler.

Eksporten til EU-landene faldt 2,6 pct. bl.a. forårsaget af fald i eksporten til Sverige og Tyskland. På trods af en stigning i eksporten til Tyskland i december på 2,6 pct. faldt eksporten til Tyskland samlet set i fjerde kvartal med 3,5 pct. i forhold til kvartalet før.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046