23948sdkhjf

Nødfærgeleje på Hirtshals Havn

Nyt færgeleje forventes klar til maj.

Det er flere år siden, at Hirtshals Havn forberedte havnens Notkajen til en ekstra rampe, men trafikken er steget så meget på den nordjyske havn, at den nu går i gang med byggeriet af et såkaldt nødfærgeleje.

Det nye nødfærgeleje skal give de rederier, der anløber havnen, større mulighed for også at lægge til i tilfælde af driftsforstyrrelse eller hårdt vejr. Investeringen gøres især for at understøtte regulariteten i trafikken på Nordatlanten og Vestnorge, der besejles af Fjord Line og Smyril Line, skriver Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

Teknisk chef ved Hirtshals Havn, Peter Ydesen, fortæller, at havnen over de seneste måneder har været i tæt dialog med de rederier, der primært kommer til at bruge færgelejet, for at finde frem til den løsning, det er endt med.

- Vi bygger en 30 meter bred fast betonrampe ved Notkajen, som allerede er forberedt til en rampe. Det er mange år siden, vi var så forudseende, og nu er trafikken steget så meget, at vi skal udnytte muligheden, siger Peter Ydesen og tilføjer, at anlægsarbejdet forventes afsluttet til maj.

Hirtshals Havn har over 40 ugentlige færgeanløb på ruter til Norge, Færøerne og Island.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11