23948sdkhjf

ITD hjælper med lastsikring

Beregning af surring kan blive enklere.

Ikke alle chauffører synes, det er lige sjovt at skulle hive fat i en lommeregner fyldt med formler for at beregne, hvordan en last skal sikres, og derfor er der glæde i ITD over den nye vejledning fra EU.

- Det er et meget omfattende arbejde EU’s ekspertgruppe har lavet. ITD deltog i arbejdet, og vi er i særdeleshed glade for, at vejledningen er oversat til dansk, fortæller chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens.

Håndbogen gennemgår teorien bag beregning af lastsikringen, og indeholder desuden mange praktiske eksempler. Jørn-Henrik Carstens glæder sig dog især over den sidste del af opslagsværket:

- Her har EU integreret den kendte miniguide fra TUR, der er meget letforståelig for chaufførerne, så de også kan bruge vejledningen til noget.

Mangler søges rettet

Selv om ITD i processen med EU’s vejledning har givet input, er der dog en mangel, der ærgrer Jørn-Henrik Carstens:

- Nogle steder skal chaufførerne have fat i en lommeregner for at omregne tabellerne i håndbogen til de surringsbånd, de aktuelt har til rådighed, men det er nok lidt for optimistisk, vurderer chefkonsulenten og fortsætter:

- Derfor har vi lavet en række uddybende tabeller til de mest almindelige surringsbånd, hvor chaufførerne let kan undersøge, hvor meget det enkelte surringsbånd kan holde. Håbet er så, at disse tabeller kan komme med i en ny udgave af EU's vejledning.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065