23948sdkhjf

Svenske trækkere til nye biogasanlæg

Aftale om levering af lastvognstrækkere til NGF Nature Energys nye biogasanlæg.

NGF Nature Energy og Autohuset Vestergaard Lastvogne A/S underskrev i går en rammeaftale om levering af lastvognstrækkere til NGF Nature Energys nye biogasanlæg i Jylland og på Fyn. I alt er der aftalt levering af op til 12 Volvo lastvognstrækkere inden for de kommende to år.


NGF Nature Energy, landets tredjestørste naturgasselskab, anlægger netop nu tre nye biogasanlæg, der er klar til at levere grøn energi til selskabets kunder allerede fra slutningen af i år. Produktionen af den grønne gas vil være baseret primært på husdyrgødning, som transporteres med lastbiler til biogasanlæggene fra lokale landbrug. Samtidig leveres afgasset biomasse retur til landbrugene.

12 trækkere på vej

NGF Nature Energy vælger at stå for en del af transporten selv. Autohuset Vestergaard Lastvogne A/S skal derfor i løbet af de kommende to år levere op mod i alt 12 moderne lastvognstrækkere til selskabet, alle af typen Volvo FH 540. Lastvognstrækkerne skal sammen med gylletrailere fra danske VM Tarm fragte biomasserne sikkert frem og tilbage.


Adm. direktør i NGF Nature Energy, Ole Hvelplund siger om aftalen:

- Vi har valgt at stå for en del af transporten til og fra anlæggene selv. Vi vil gerne kunne fragte en så stor mængde gylle ad gangen som muligt, så vi mindsker antallet af ture og dermed belastningen på vejene. Det sikrer vi med aftalen med Autohuset Vestergaard Lastvogne.


Gasbiler i fremtiden

Autohuset Vestergaard blev valgt blandt en række tilbudsgivere. NGF Nature Energys øvrige vognpark består af gasdrevne biler, som til dagligt bruges af selskabets gasteknikere og som puljebiler. Endnu kan lastbilproducenterne ikke levere gasdrevne køretøjer med den nødvendige trækkraft. De er dog på trapperne, og dermed kan biomasserne på sigt fragtes rundt på CO2-neutral biogas.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062