23948sdkhjf

Lille godsnedgang på ADP

Havnetrekløver melder om fremgang på en lang række forretningsområder.

Den varme afslutning på 2014 trak den samlede godsomsætning på de tre havne i Associated Danish Ports sidste år. Men havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg kan glæde sig over fremgang på række forretningsområder.

2014-vintermånederne var varme, og det havde en afsmittende effekt på godsmængderne i ADP-havnene, for eksempelvis på salt og træpiller. Derudover faldt råoliemængden fortsat som forventet.

- ADP har samlet set oplevet en mindre nedgang på godsomsætningen, og det ser vi som konsekvens af dels de varme vintermåneder dels et presset marked, som kendetegnede 2014. Men det betyder blot, at vi fremover vil arbejde på en endnu tættere kontakt til vores kunder og samarbejdspartnere. Sammen kan vi finde løsninger og se nye muligheder, udtaler adm. direktør Jens Peter Peters.

Selv om den faldende olieproduktion i Nordsøen påvirker godsomsætningen på Fredericia Havn, så kan ADP A/S glæde sig over udvikling af Hejre-feltet i Nordsøen. Den har allerede nu positiv betydning for Fredericia Havn, hvor bl.a. med en projektlast i juni på 8 butan-tanke på hver 342 tons kom ind via havnen, blev kørt gennem Fredericia by og videre til råolieterminalen.

De seneste års større anlægsinvesteringer, som ADP har foretaget både i Fredericia og Nyborg, har været med til at skabe fremgang for de relaterede forretningsområder

De tre havnes beliggenhed og gennemførelse af større investeringer har ifølge ADP igen vist sig at være en helt rigtig kombination for ADP-kunderne.

Containervækst

De foregående års fremgang på container-området på Fredericia Havn fortsætter – i 2014 med 20 pct. De store investeringer, ADP foretog for at fremme container-forretningen, med etablering af kaj 19, afsluttet i 2011, samt investering i en miljørigtig mobilkran i 2012, har vist sig at være helt rigtige, og ADP vil i 2015 udvikle yderligere arealer og indkøbe endnu en mobilkran til container-håndtering.

Flydende fremgang

I Nyborg gik især flydende produkter frem – næsten 40 pct. - og med opgraderingen af Avernakke-pieren viste en større investering sig igen at have en stor effekt.

Havnens beliggenhed – centralt i Region Syddanmark - blev udslagsgivende, da Middelfart Trafikhavn i 2. halvår af 2014 blev omdrejningspunkt for et funderingsprojekt af den Gamle Lillebæltsbro. Dermed steg forretningsområdet sten, sand og grus med 150 pct.

2015-muligheder

ADP har positive forventninger til udviklingen i indeværende år. Blandt andet i de segmenter, som havnetrekløveret har investeret i de senere år.

- Også inden for de nyeste ADP-forretningsområder vil vi arbejde hårdt for at skabe muligheder, siger Jens Peter Peters, der her tænker specielt på krydstogt, der havde første anløb i 2014 og nu gør klar til 6 anløb i 2015, samt udvikling af transportcenteret i Taulov, DMTC, der allerede har mødt stor interesse hos logistik-branchen, og det tyder på en stærk udvikling i 2015, slutter Jens Peter Peters.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078