23948sdkhjf

Polen klager over mindsteløn

EU får klager fra en række lande over ny tysk mindsteløn til alle, der kører transport i Tyskland.

Europa-Kommissionen  har modtaget klager fra Polen, Storbritannien, Estland, Letland, Litauen, Rumænien og Bulgarien over, at den tyske regering nu kræver tyske chaufførlønninger til alle, der kører transporter i Tyskland.
 
Den tyske regering har besluttet, at mindstelønnen for chauffører - der kører i Tyskland - fremover skal være på mindst 8,50 euro i timen. Reglen gælder enhver form for kørsel i eller gennem Tyskland. Den polske mindstløn er på cirka 2,50 euro, og i Polen frygter man derfor, at transportsektoren får store problemer med det nye tyske regel.
 
Og det er virksomhederne der stilles til ansvar. Udenlandske arbejdsgivere kan blive idømt bøder på 30.000 euro, hvis de undlader at betale deres chauffører den nye lovbestemte tyske minimumsløn, skriver polennu.dk.
 
EU kræver en forklaring fra den tyske regering, da man mener, at reglen er en overtrædelse af EU-lovgivningen. Polens kommissær i EU for blandt andet det indre marked, Elzbieta Bienkowska, står bag henvendelsen til den tyske regering, og har krævet svar inden 30 dage.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219