23948sdkhjf

Skarpt CO2-mål for Maersk Line

Ny aftale mellem DB Schenker og Maersk Line med stærk klimaprofil.

Transportsektorens klimaudfordring er stadig et væsentligt punkt på dagsordnen for branchens store aktører. Det blev understreget i går, da DB Schenker annoncerede en ny partnerskabsaftale med containerrederiet Maersk Line.

Aftalen betyder at Maersk Line i 2020 skal have reduceret udledningen af CO2 per transporteret container med en femtedel i forhold til det hidtidige niveau.

- Partnerskabsaftalen er en milesten for klima-beskyttelsen, siger Dr. Karl-Friedrich Rausch, der er den øverste ansvarlige for bæredygtighed i hele Deutsche Bahn-koncernen, hvor logistikkæmpen DB Schenker er et datterselskab.

Aftalen fremhæver de to parters fælles forpligtelse til at sikre en bæredygtig vækst. I den forbindelsen har Maersk Line forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen ved søtransport per container med 20 procent i 2020, målt i forhold til 2014-niveauet.

- Maersk Line er en vigtig partner for os. Sammen vil vi øge vores fragtmængder samtidig med vi i fællesskab deler ansvaret for at beskytte klimaet. Aftalen er en milesten, fordi vi nu inkluderer bæredygtighed i vores forretningsforhold, siger klimachefen i Deutsche Bahn AG, Dr. Karl-Friedrich Rausch.

Grønt valg

Målet for den 6-årige aftale er blandt andet, at øge transportkøbernes interesse for bæredygtig søfragt, ved at tilføre markedet muligheden for indregne aspekter omkring klimabelastningen i beslutningsprocesserne.

DB Schenker fremhæver Maersk Line som en foretrukket forretningspartner, fordi containerrederiet investerer i moderne brændstofeffektive skibe. Dertil kommer Maersk Lines fokus på at optimere såvel servicenetværket som operationen af skibe mod de højeste effektivitetsstandarder, når det gælder om at reducere luftforurening og klimabelastning. Endelig spiller Maersk Lines evne til detaljeret dokumentation af miljø- og klimabelastningen på den enkelte container.

- Partnerskabet understøtter øget gennemsigtighed omkring bæredygtig containertransport, som kan føre til betydelige klima- og miljøforbederinger, siger Vincent Clerc, der er chief trade and marketing officer i Maersk Line.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063