23948sdkhjf

Social dumping til debat

EU-konference om kamp mod social dumping.

EU-Kommissionen vil efter aftale med Europa-Parlamentet holde en konference om, hvordan man kan bekæmpe social dumping i EU. Konferencen holdes i marts eller april.

Det oplyste transportkommissær Violeta Bulc på et presseseminar i Bruxelles tirsdag eftermiddag, hvor hun fastslog, at der er tale om en sag, der optager Kommissionen. Den nye slovenske kommissær har på kort tid modtaget mange breve om social dumping i transportsektoren. Hun kunne ikke løfte sløret for andre aktuelle tiltag. I første omgang skal problemet afdækkes på konferencen.

Ligeledes er Kommissionen i færd med at indsamle informationer og synspunkter om den nye tyske lov om en mindsteløn – også på transportområdet. En lov ”der jo ikke står som en modsætning til sagen om social dumping”, som hun udtrykte det.

Direktør i Nordic Logistics Association (NLA) Søren H. Larsen betegner kommissærens udtalelser som opmuntrende.

- Den nye kommission synes at have haft lidt vanskeligt ved at komme i gang. Det kostede Bulc et nederlag i Parlamentet i december 2014, da et stort flertal afviste hendes forslag om harmonisering af sanktioner for overtrædelser indenfor vejtransport.

- Parlamentets argument var netop, at der ikke var nok om kampen mod social dumping. Det ser ud til, at Bulc har forstået budskabet nu, udtaler Søren H Larsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062